Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Erik Tonen Books.


 

Smeyers - VLAAMSE MINIATUREN VOOR VAN EYCK. (ca. 1380 - ca. 1420),

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Smeyers - VLAAMSE MINIATUREN VOOR VAN EYCK. (ca. 1380 - ca. 1420),
Schrijver: Smeyers
Titel: VLAAMSE MINIATUREN VOOR VAN EYCK. (ca. 1380 - ca. 1420),
ISBN:
Uitgever: , Leuven, Peeters, 1993
Bijzonderheid: softcover originele uitgeversomslag geillustreerd in kleur, 20x26,5cm, 248pp, geilluistreerd in kleur en z/w. NL. ISBN 9068315161.
Prijs: € 20,00
€ 6,99
Meer info Corpus van verluchte handschriften / of illuminated manuscripts. Catalogus cultureel centrum romaanse poort. In de handboeken over de geschiedenis en kunst in Belgie wordt terecht nadruk gelegd op het werk van de Vlaamse primitieven, waarvan Jan Van Eyck en de Meester van Flemalle de eerste vertegenwoordigers zijn. Men omschrijft hun kunst als een ars nova, een nieuwe kunst. Weinigen maken zich echter druk over de vraag of deze hooggeprezen artistieke produktie zomaar uit het niet kon ontstaan. Men is zelfs van oordeel dat de kunst in Vlaanderen tijdens de voorafgaande periode, omstreeks 1400, van gering belang was. Deze fase in de kunstgeschiedenis vormt daardoor een blinde vlek. Overtuigd dat die witte vlek en die onderschatting het gevolg zijn van een gebrek aan de juiste vraagstelling en voldoende opzoekingen, ondernam het Studiecentrum Vlaamse Miniaturisten (KU Leuven) een onderzoek naar de kunst uit die periode, toegespitst op de boekverluchting. Dit toonde aan dat de miniatuurkunst door zijn innoverend karakter in iconografisch en stilistisch opzicht en door zijn realistische vormgeving niet alleen een internationale faam genoot, doch bovendien de grondslagen legde vor het werk van de Vlaamse primitieven. De resultaten worden getoond in de tentoonstelling Tover van de middeleeuwen. Vlaamse miniaturen voor Van Eyck . Deze catalogus beschrijft uitvoerig alle geexposeerde handschriften. De meeste onder hen waren tot nog toe onbekend. Deze publicatie is bijgevolg een nieuw en onmisbaar basiswerk in verband met de kunst uit een vergeten periode.
Boek bekijken

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en Belgiƫ. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.