Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Erik Tonen Books.


 

Wouter Jansen en Thijs van der Zanden - Henry de S gur Lauve & Citro n. Een uniek stuk Citro nhistorie!

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Wouter Jansen en Thijs van der Zanden - Henry de S gur Lauve & Citro n.  Een uniek stuk Citro nhistorie!
Schrijver: Wouter Jansen en Thijs van der Zanden
Titel: Henry de S gur Lauve & Citro n. Een uniek stuk Citro nhistorie!
ISBN:
Uitgever: , citrovisie, 2023
Bijzonderheid: Hardcover, 264 pages, Illustrated Full color, 22x24cm. Texte en Francais/ Nederlands/ English. ISBN 9789083296074.
Prijs: € 49,95
€ 6,99
Meer info Op een dag in 1960 organiseerde het Franse consulaat in Detroit een cocktailparty. Vanwege zijn kennis van de Franse taal werd ontwerper Henry De S gur Lauve uitgenodigd als tolk. Op het feest ontmoette hij Pierre Bercot, de directeur van Citro n. Ze raakten aan de praat over het Citro n-design en Bercot nodigde De S gur Lauve uit voor een tweede ontmoeting in Parijs. Dat gesprek verliep positief, en in mei 1960 tekende De S gur Lauve een samenwerkingsovereenkomst met Citro n om ontwerpen te maken die pasten bij de smaak van de Amerikaanse consument. Vanaf dat moment kwam De S gur Lauve ieder jaar met een behoorlijke hoeveelheid schetsen voor nieuwe modellen met een onmiskenbare Amerikaanse invloed. De eerste ontwerpen doen soms nog denken aan gefacelifte DS?en, maar al snel lijken ze soms meer op ruimtevaartuigen dan op auto?s voor dagelijks gebruik. De S gur Lauve had toegang tot Citro ns ontwerpstudio en kon zien met welke ontwerpen de designers bezig waren, zodat hij op basis van die modellen ?veramerikaanste? varianten kon maken. Voorbeelden hiervan vind je in dit boek bij de voorstellen voor de Citro n CX of het interieur van de Citro n SM. Een groot deel van De S gur Lauves spectaculaire ontwerpen belandde in het Citro n-archief en werd vergeten. In dit boek wordt dit werk, na ruim 50 jaar, voor het eerst op een prominente manier getoond. Een uniek stuk Citro nhistorie!
Boek bekijken

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en Belgiƫ. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.