Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Erik Tonen Books.


 

Luc Duerloo , Marc Wingens - Scherpenheuvel

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Luc Duerloo , Marc Wingens - Scherpenheuvel
Schrijver: Luc Duerloo , Marc Wingens
Titel: Scherpenheuvel
ISBN:
Uitgever: , Davidsfonds Uitgeverij, 2002
Bijzonderheid: Hardcover, 192 pagina's, NL, 290 x 230 mm , NIEUWSTAAT, stofomslag, met illustraties / foto's in kleur en z/w;. ISBN 9789058261823.
Prijs: € 20,00
€ 6,99
Meer info Een kale heuvel, een oude eik, een eenvoudig Mariabeeld, miljoenen bedevaarders en brandende kaarsjes. Al in de zestiende eeuw smeken de Zichemnaren bij Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel gunsten af. De aartshertogen Albrecht en Isabella komen er in 1603 op bedevaart. Algauw schrijven ze de successen van hun bewind toe aan Maria. Oprechte devotie? Politiek eigenbelang? Het leidt tot de bouw van een unieke stad en een majestueuze koepelkerk. Scherpenheuvel is een synthese van de zeventiende-eeuwse Europese cultuur. Een haast militair bolwerk tegen het protestantisme, de tempel van een nieuw Verbond tussen God en het volk van de Nederlanden. De naam van Maria is overal aanwezig: in de architectuur van de basiliek, de ornamentiek, het stervormige grondplan... Een uitzonderlijk voorbeeld van ?totaalkunst?, waarvan we de beeldtaal niet zomaar begrijpen. Dit verhaal over de Mariacultus in Scherpenheuvel en de prachtige illustraties laten een unieke site zien vol symboliek. Een openbaring voor elke bezoeker. Prof. Dr. Luc Duerloo raakte gebeten door Scherpenheuvel toen hij de succesvolle tentoonstelling ?Albrecht en Isabella? organiseerde (Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis). Dr. Marc Wingens heeft naam verworven als specialist in het historisch onderzoek naar bedevaarten.
Boek bekijken

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en Belgiƫ. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.