Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Ezelsoor Breda.


 

Ebers, Georg - Palästina in Bild und Wort nebst der Sinaihalbinsel und dem Land Gosen

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Ebers, Georg
Titel: Palästina in Bild und Wort nebst der Sinaihalbinsel und dem Land Gosen
ISBN:
Uitgever: Stuttgart und Leipzig Deutsche Verlags-Anstalt (vormals Eduard Hallberger) 1882
Bijzonderheid: Gebonden 2 banden Folio - Goud op snee - geillustreerd 520 pag + 474 pag.
Prijs: € 185,00
Meer info deel 1 520 pagina's met 2 lithografische kaarten van Palestina en Jeruzalem + losse staalgravure (Jerusalem vom oelberge aus) en 284 houtsnedes in de tekst.
deel 2 474 pagina's met lithografische kaart van Sinaï + staalgravure (Thal von Nazareth) en 239 houtsnedes in de tekst.
Palestina is – in de oudste en breedste en niet-politieke zin – de landstreek in de Levant die tegenwoordig Israël en de Palestijnse Gebieden omvat maar ook delen van Jordanië - Syrië en Libanon. Tot 1948 was de term Palestina equivalent met het gebied dat gelijk stond met de gelijknamige Romeinse provincie, of in Bijbelse zin met het grondgebied van de Filistijnen (Palestina of Filistea (Hebreeuws) gebied waar de Filistijnen woonden) Er zijn verschillende benamingen voor Paestina. Men gebruikt ook wel Kanaän - het Beloofde land of Het Heilige Land.
Het schiereiland Sinaï wordt begrensd door de Middellandse Zee in het noorden en dan met de klok mee door de Gazastrook - Israël - de Golf van Akaba - de Rode Zee - de Golf van Suez en het Suezkanaal. Op het schiereiland ligt het Sinaïgebergte.
Gosen - Goosjen of Gosjen is in de Hebreeuwse Bijbel de naam voor een gebied in het Oude Egypte (een vruchtbare landstreek in het noordoosten van Egypte) waar de Israëlieten zich - als dank voor Jozefs inspanningen (hij was inmiddels de onderkoning van Egypte) konden vestigen om hun vee te laten grazen op de vruchtbare weidegronden. Gosen strekte zich uit over het gebied tussen het oosten van de Nijldelta en het tegenwoordige Suezkanaal.
Boek bekijken

Ezelsoor Breda uit Breda

zakelijk

Logo Ezelsoor Breda

Wij hebben in 2020 besloten, om na 38 jaar, met onze fysieke winkel in de Veemarktstraat te stoppen en het wat rustiger aan te gaan doen. Wij hebben 1 maart 2021 onze deuren gesloten. Wij houden ons nu nog alleen bezig met de onlineverkoop van het aparte, leuke, en interessante tweedehandse en antiquarische boek.
Wij verzenden onze boeken in Nederland via PostNL (pakketpost €7.95/brievenbuspakket €4.95)

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.