Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Fahrenheit 451.


 

Sue, Eugène. - De Wandelende Jood. Uit het Fransch vertaald. [First Dutch edition of "Le juif errant" in 9 volumes complete].

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Sue, Eugène.
Titel: De Wandelende Jood. Uit het Fransch vertaald. [First Dutch edition of "Le juif errant" in 9 volumes complete].
ISBN:
Uitgever:
Bijzonderheid: Amsterdam, Gebroeders Diederichs, 1845-1845, 1st ed., 9 vols., steelengraved plates by Naumburg's Kunstanstalt, contemporary uniform marbled boards with letterpress title-shield on spine, untrimmed. .
Prijs: € 600,00
€ 5,50
Meer info = Rare complete set. Some foxing. Bindings rubbed. Toos Streng, Gedwongen tot specialismen. Uitgevers van Franse romans in Nederland, 1790-1899: p.37f: "(...) In de jaren veertig, een periode die in ideologische roerigheid vergelijkbaar is met de jaren zestig van de twintigste eeuw, deed zich een nieuw verschijnsel voor: de politisering van de roman. Eugène Sue, die met zijn spannende avonturenromans De Wandelende Jood en Verborgenheden van Parijs bestsellers schreef, gebruikte zijn romans om de lezers de ogen te openen voor het lijden van het volk. Zijn politieke romans waren gelardeerd met kritische maatschappijanalyses waarin zijn socialistische overtuiging onverbloemd doorklonk. Sue’s romans werden aanvankelijk in Nederland door vele critici enthousiast begroet omdat zijn politieke romans als model konden gelden voor de roman van de toekomst. Het enthousiasme was echter kortstondig. In 1848 braken overal in Europa opstanden uit en de Franse romans werden verantwoordelijk gehouden voor het ontstaan van de revolutiestemming."
Boek bekijken

Fahrenheit 451 uit Leiden

zakelijk

Logo Fahrenheit 451

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.