Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Fahrenheit 451.


 

Reve, Karel van het (1921-1999). - Goed en schoon in de Sovjetcritiek. Beschouwingen over de aesthetica van het Sovjetrussische marxisme. Academisch proefschrift ter verkrijging van graad van doctor in de letteren en wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam (...).

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Reve, Karel van het (1921-1999).
Titel: Goed en schoon in de Sovjetcritiek. Beschouwingen over de aesthetica van het Sovjetrussische marxisme. Academisch proefschrift ter verkrijging van graad van doctor in de letteren en wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam (...).
ISBN:
Uitgever:
Bijzonderheid: Amsterdam, G.A. van Oorschot, 1954, 183 pag., ingenaaid.
Prijs: € 125,00
€ 5,50
Meer info = Compleet met de stellingen, maar zonder uitnodigingskaartje voor de receptie. Zeldzaam, gedrukt in 250 exemplaren. J.P. Hinrichs in De Parelduiker (1999, no.3): "Zijn proefschrift Goed en schoon in de sovjetcritiek is waarschijnlijk zijn minst bekende boek, dat inhoudelijk en stilistisch ook nogal van de rest van zijn werk afwijkt. De plichtmatigheden van een examen - wat een promotie uiteindelijk is - hebben duidelijk een stempel op het boek gedrukt. Niettemin is de dissertatie, die zich meer op het terrein van de politicologie dan op dat van de slavistiek begeeft, een belangrijk boek: het leidde tot Van het Reves hoogleraarschap, dat niet los te zien is van zijn verdere wederwaardigheden als literator. Tevens was de dissertatie zijn eerste boek dat verscheen bij G.A. van Oorschot, een uitgeverij die hij tot aan zijn dood trouw bleef. (...) Nadat hij op een zakelijke regeling voor de handelseditie is ingegaan, verklaart Van het Reve [aan Geert van Oorschot]: ‘Als bewijs van mijn erkentelijkheid zal ik zorg dragen voor een gereserveerde plaats in de Aula der Universiteit voor jou en je echtgenote op het uur van mijn promotie. Tevens zal ik je op de receptie na deze plechtigheid een sigaar uitreiken.’"Ook in 1954 verscheen bij Van Oorschot een handelseditie van dit proefschrift onder de titel Sovjet-annexatie der klassieken.
Boek bekijken

Fahrenheit 451 uit Leiden

zakelijk

Logo Fahrenheit 451

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.