Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Famous Grauss.


 

Hemenway, Priya. - De geheime code, de gulden snede als goddelijke verhouding in kunst, natuur en wetenschap.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Hemenway, Priya. - De geheime code, de gulden snede als goddelijke verhouding in kunst, natuur en wetenschap.
Schrijver: Hemenway, Priya.
Titel: De geheime code, de gulden snede als goddelijke verhouding in kunst, natuur en wetenschap.
ISBN:
Uitgever: Librero
Bijzonderheid: 2009, 203 pagina's, gebonden met stofomslag, kleurenillustraties, mooi exemplaar.
Prijs: € 10,00
Meer info De gulden snede, ook bekend als de 'goddelijke verhouding' of 'goddelijke verdeling' en het 'gulden getal'(phi), zien we terug in de zadenmotieven van planten, piramiden, gotische kathedralen en het menselijk lichaam, om slechts enkele voorbeelden uit de oneindige reeks fenomenen te noemen. In dit boek worden niet alleen de veelsoortige verschijningsvormen van de gulden snede in de natuur, kunst, architectuur, muziek en wetenschap gepresenteerd, maar ook varianten ervan zoals de gulden spiraal in het menselijk binnenoor. Dit boek, voorzien van ruim 300 afbeeldingen en grafieken, biedt een spannende zoektocht naar de wetmatigheden van het universum en het verborgen 'goddelijk plan' dat zich daarin openbaart.
Recensie(s)
Studie over de geschiedenis en de traditie van de gulden snede, geschreven door de Engelstalige wiskundige en classica Hemenway. Zij woonde lange tijd in India en publiceerde eerder over Oosterse filosofie en godsdienst. De gulden snede is een goddelijke verdeling in natuur, kunst, muziek, mystiek en wetenschap. De Griekse wiskundige Euclides formuleerde de gulden snede voor het eerst: AB/AC=AC/CB. Het geheel staat in verhouding tot de delen. De schoonheid en harmonie van de gulden snede is een esthetische leidraad in kunst en architectuur. Vormen, dynamiek en patronen van de natuur worden daarbij vertaald naar verhoudingen in de kunst. Het doel van deze uitgave is het geheim achter de geheime code te ontraadselen. Daarbij komen diverse wetenschapsgebieden aan de orde en is er veel aandacht voor de relatie kunst, natuur en geometrie. Met ruim 300 afbeeldingen en grafieken en veel voorbeelden is dit een aantrekkelijke en handzame, maar inhoudelijk moeilijke uitgave. Voor kunst- en of wiskundecollecties, ook voor geinteresseerden in mystiek en wetenschapsgeschiedenis.
Boek bekijken

Famous Grauss uit Breda

zakelijk
Geachte heer, mevrouw,
Verzendkosten: in Nederland brievenbusbestelling tot 2 kilo - € 4,15 (Track and Trace), Pakket tot 3 kg. 34x28x12 cm. - € 5,95, tot 10 kg. - € 6,95 (Track and Trace). Verzending via PostNL.
Is er na 24 uur geen reactie op uw vraag/bestelling, controleer dan A.U.B. uw spam-box.
Wegens de hoge porto- en bankkosten kunnen er helaas geen bestellingen uit de USA meer gedaan worden.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.