Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Famous Grauss.


 

Sistermans, Erik. Sinderen, Wim van. Woude, Hanne van der. - MC1R natuurlijk rood haar.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Sistermans, Erik.  Sinderen, Wim van.  Woude, Hanne van der. - MC1R natuurlijk rood haar.
Schrijver: Sistermans, Erik. Sinderen, Wim van. Woude, Hanne van der.
Titel: MC1R natuurlijk rood haar.
ISBN:
Uitgever: d'Jonge Hond.
Bijzonderheid: 2008, 193 pagina's, gebonden, kleurenfoto's, mooi nexemplaar.
Prijs: € 29,50
Meer info Toen fotografe Hanne van der Woude eind 2005 te kennen gaf een boek te gaan maken over roodharigen, werd dit door de landelijke pers massaal opgepakt. Blijkbaar zijn we in Nederland bijzonder geïntrigeerd door de schoonheid van rood haar (rood is met afstand de populairste verfkleur voor vrouwen), maar ook door het feit dat slechts weinigen van ons gezegend zijn met rood haar. MC1R is het gen dat mede verantwoordelijk is voor rood haar. Het is vermoedelijk tienduizenden jaren oud en een uitgesproken zwak gen dat altijd het onderspit delft. Het aantal roodharigen neemt dan ook geleidelijk af. Dit was voor Hanne van der Woude de voornaamste reden aan het project te beginnen. Hanne van der Woude hanteert een geheel eigen stijl bij het vastleggen van de roodharigen. Ze lijken de hoofdrol te spelen in een verhaal. Wat dat verhaal is, wordt door de fotograaf overgelaten aan de fantasie van de kijker.

Kern van de foto's is de schoonheid van mensen in dit geval van mensen met rood haar, maar ook hun gedrag, hun emoties en hun kwetsbaarheid. Dit uitgangspunt levert, ook door de kleurkeuze, prachtige beelden op. De foto's worden ingeleid door tekst van moleculair bioloog Erik Sistermans, die verleden, heden en toekomst van onze roodharigen toegankelijk beschrijft vanuit een wetenschappelijk perspectief.
Boek bekijken

Famous Grauss uit Breda

zakelijk
Geachte heer, mevrouw,
Verzendkosten: in Nederland brievenbusbestelling tot 2 kilo - € 4,15 (Track and Trace), Pakket tot 3 kg. 34x28x12 cm. - € 5,95, tot 10 kg. - € 6,95 (Track and Trace). Verzending via PostNL.
Is er na 24 uur geen reactie op uw vraag/bestelling, controleer dan A.U.B. uw spam-box.
Wegens de hoge porto- en bankkosten kunnen er helaas geen bestellingen uit de USA meer gedaan worden.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.