Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Fokas Holthuis.


 

FEESTDOCUMENT Geertrui Barbara NEURDENBURG - Vreugdebetuiging in de vorm van een handgekleurde tekening met de datum 1 december 1821, waarschijnlijk voor de verloving van Johannes Gerardus Verbeet met Geertruij Barbara Neurdenburg te 's-Hertogenbosch.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: FEESTDOCUMENT Geertrui Barbara NEURDENBURG - Vreugdebetuiging in de vorm van een handgekleurde tekening met de datum 1 december 1821, waarschijnlijk voor de verloving van Johannes Gerardus Verbeet met Geertruij Barbara Neurdenburg te 's-Hertogenbosch.
Schrijver: FEESTDOCUMENT Geertrui Barbara NEURDENBURG
Titel: Vreugdebetuiging in de vorm van een handgekleurde tekening met de datum 1 december 1821, waarschijnlijk voor de verloving van Johannes Gerardus Verbeet met Geertruij Barbara Neurdenburg te 's-Hertogenbosch.
ISBN:
Uitgever:
Bijzonderheid:
Prijs: € 75,00
Meer info Zonder uitgever of plaats. Een zuiltrommel is bekroond met een schild waarop 'G:B./ Neurdenburg/ 1 December/ 1821' is geschreven tegen een donkergroene achtergrond. Daartegen leunen twee harten met een pijl erdoor. Aan de voet van de zuil staat een duivennest met twee kuikens erin, naast twee witte duiven die elkaar kussen. Daaromheen decoratieve planten: een kersenboom, loof en wijnranken, en daar weer omheen een krans van allerlei bloemen en bladen. 28,5 x 21 cm. Dit blad is op een ander blad geplakt, een stuk van een grote, vrome lithografie uit de eerste helft van de 19e-eeuw. Met vochtvlekken in de hoeken. Wat vergeeld. Geertrui Barbara Neurdenburg werd geboren in Den Bosch op 3 december 1788. Zij trouwde met de huisschilder Johannes Gerardus Verbeet (1796-1841) op 7 maart 1821. Zij kregen minstens drie kinderen. Na Geertruis overlijden op 24 oktober 1831 hertrouwde Verbeet. Aandoenlijk document, getekend ter viering van een verloving of een huwelijksaanzoek. Wellicht vervaardigd door Johannes' broer Willem Verbeet (1801-1887), die veel bloem- en fruitstukken schilderde (zie de Scheen). Uit de nalatenschap van Huib van Krimpen.
Boek bekijken

Fokas Holthuis uit Den Haag

zakelijk

Logo Fokas Holthuis

Bezoek onze rijk geïllustreerde website en abonneer u gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.