Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel fostaland.


 

van Teyl, Wijnand - Berlijn 1919. Ik was, ik ben en ik zal zijn,

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: van Teyl, Wijnand - Berlijn 1919. Ik was, ik ben en ik zal zijn,
Schrijver: van Teyl, Wijnand
Titel: Berlijn 1919. Ik was, ik ben en ik zal zijn,
ISBN: 9789402184280
Uitgever: Fostaland
Bijzonderheid: 107 pagina's, Nieuw
Prijs: € 15,00
Meer info De dramatische moord op Rosa Luxemburg en Karl Liebknecht op 15 januari 1919 is een gebeurtenis waarvan de geschiedschrijving het nog steeds lastig vindt om onwelgevallige feiten onder ogen te zien. Het feit dat twee gedreven marxistisch georiënteerde sociaaldemocraten op één dag worden vermoord is op zich al een fenomeen waar we de wenkbrauwen over kunnen optrekken, zeker als blijkt dat de samenloop van deze feiten werd ingegeven door frustraties en woede over de verloren imperiale wereldoorlog en een vastgeroest nationalisme. De wapenstilstand van 9 november 1918 was onverenigbaar met hun gezindheid voor de monarchie en noopte tot ontkenning van de dissonantie door mythevorming en leugens. Maar het is toch vooral de ontdekking dat, na een verloren oorlog, de verliezers zich hergroeperen en binnen de kortste keren zich op velerlei manieren (be)wapenen en volgens eigen normen en maatstaven wraakzuchtig proberen het verlorene terug te winnen.
Boek bekijken

fostaland uit Zeewolde

particulier

Logo fostaland

Nederlandse literatuur en in het Nederlands vertaalde literatuur. Romans, verhalen en poëzie. Boeken en catalogi over schilderkunst.
De verzendkosten zijn voor rekening koper en overeenkomstig de tarieven van PostNl. Pakketjes zullen via DHL worden verstuurd naar een DHL servicepunt (kosten Euro 5,00) tenzij de koper een andere wijze van bezorgen wenst.
Bestellingen worden verzonden nadat het overeengekomen bedrag is ontvangen op ABNA banknr: 581862694(NL07 ABNA 0581 8626 94) tnv E.Meijer. Zeewolde
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.