Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel functie-elders.


 

Hoppenbrouwers, Cor - Naar het nieuwe licht (deel 2 van een trilogie)

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Hoppenbrouwers, Cor
Titel: Naar het nieuwe licht (deel 2 van een trilogie)
ISBN: 9789033008474
Uitgever: Friese Pers/Noordboek
Bijzonderheid: 2009, 288pp, paperback / mooi exemplaar, snel leverbaar
Prijs: € 3,75
Meer info Samenvatting.......

De opkomst en ondergang van de turfstekerij in Drenthe en het wel en wee van de familie Trip daarbij. Door de Eerste Wereldoorlog bloeit de turfwinning op, maar in de vroege jaren '20 van de 20e eeuw gaat deze nog sneller neerwaarts en wordt het gezin gedwongen te verhuizen naar Eindhoven (Philips). Deze historische streek- en familieroman zet een beeld neer van een arbeidersgezin dat het steeds beter lijkt te krijgen en na de tijdelijke neergang in het opkomende Eindhoven opnieuw succes lijkt te hebben. Gebeurtenissen als Eerste Wereldoorlog, socialisme, de groei van Philips en ook de opkomst van de radio spelen daarbij een rol. In dit tweede deel (na 'Door Drentse venen'*) van een geplande trilogie verschuift het perspectief van Drenthe naar Brabant. Het derde deel belooft zich voornamelijk in Brabant af te spelen. Geslaagde en goed leesbare roman; geschikt voor een breed en historisch geïnteresseerd publiek. Met Drents dialect in enkele dialogen (de auteur was overigens dialectoloog); achterin een verklarende woordenlijst. Paperback; kleine druk.
Boek bekijken

functie-elders uit Gramsbergen

zakelijk
Graag geven wij onze boeken een "nieuwe kans" op een "functie elders". Na bestelling ontvangt u z.s.m van ons een bevestiging met betaalgegevens. Na betaling wordt het boek z.s.m verzonden. Geen bericht ontvangen ? Controleer dan aub uw spam. Soms komt het voor dat een boek reeds verkocht is via een ander verkoopkanaal of op een boekenmarkt. Bij voorbaat onze excuses voor dit ongemak.
Ons complete aanbod vindt u door door rechtsboven (zoeken) de naam functie-elders in te vullen. Meerdere boeken tegelijk in één koop verzacht -enigszins- de financiële pijn van de verzendkosten
Ongezien een boek verkopen is een zaak van wederzijds vertrouwen. Ons streven is dat vertrouwen waar te maken !
Verder lezen

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.