Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel GOED VERKEERD.


 

Bartlett, Neil - Verliefd op een ander; vert. (uit het Engels) door Eric van Domburg Scipio. Vert. van: Ready to catch him should he fall.- 1990.

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Bartlett, Neil
Titel: Verliefd op een ander; vert. (uit het Engels) door Eric van Domburg Scipio. Vert. van: Ready to catch him should he fall.- 1990.
ISBN: 9789020427073
Uitgever: Veen
Bijzonderheid: 1991/1e dr./304 p./paperback/nieuw
Prijs: € 6,00
Meer info De liefdevolle verhouding tussen een jonge jongen en een oudere man is het uitgangspunt van Neill Bartletts roman 'Verliefd op een ander'. De twee ontmoeten elkaar in de door de scene gefrequenteerde kroeg, die de illustere naam The Bar draagt. Het etablissement wordt gerund door nichtenmoeder Anne, die in de loop van de liefdesgeschiedenis verschillende koosnaampjes krijgt van de jongens. Bartlett beschrijft de verhouding van de jongens, die alle stadia van een traditioneel huwelijk doorloopt, van een stormachtige relatie vol tederheid en rauwe seks tot en met het stichten van een gezin op hun manier.

'De grote kracht van Bartletts subversieve lofzang op de liefde is het realistisch beschrijven van onrealistische situaties. Hoe sterk hij zich ook heeft laten inspireren door anders schrijvers, zijn boek is geen slap aftreksel van betere romans geworden. De ambitie om een hele culturele traditie samen te vatten in één roman, brengt het gevaar met zich mee dat het boek weinig meer dan een invuloefening wordt (de jongen, de oudere man, de bar, enzovoort). In 'Verliefd op een ander' zet Bartlett de taditie echter naar zijn hand en maakt er iets nieuws van: een originele mengeling van realistische zedenschets en allegorie.'
- Bas Heijne in NRC Handelsblad.
Boek bekijken

GOED VERKEERD uit Utrecht

particulier

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.