Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel GOED VERKEERD.


 

Boelaars, Bert - Koninklijke jaren; de Weerter periode van Gerard Reve

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Boelaars, Bert
Titel: Koninklijke jaren; de Weerter periode van Gerard Reve
ISBN:
Uitgever: Veen
Bijzonderheid: 2002/1e dr./afbn./166 p./paperback/nieuw
Prijs: € 9,00
Meer info Literaire geschiedschrijving van de meest kleurrijke jaren uit het veelbewogen schrijversleven van Gerard Reve, zeer goed gedocumenteerd, met tal van ooggetuigenverslagen.

In 1972 vestigde Gerard Reve zich in het Limburgse provincistadje Weert. Hij nam zijn intrek bij Guus van Bladel, die Reves steun en toeverlaat werd in deze woelige jaren. In Weert kwam er bij de Grote Volksschrijver een rijke literaire productiestroom op gang, met als hoogtepunten de dichtbundel 'Het zingend hart' en de romans 'Lieve jongens', 'Een cirucusjongen' en 'Oud en eenzaam'.
Ook de Liefde bloeide in Weert menigmaal op, hartstochtelijk zelfs. Vele minnaars kwamen, maar gingen ook weer snel. In 1974 wachtte Reve een nieuw hoogtepunt: hij werd geridderd in de orde van Oranje-Nassau.

Bert Boelaars, nu radiomaker, was in deze jaren journalist bij het regionale huis-aan-huisblad 'Op de Keper'. Hij kwam in contact met Reve en slaagde erin hem 'redacteur' van zijn krant te maken, wat vele primeurs opleverde.
Boelaars gaat in 'Koninklijke jaren' terug naar deze periode en spreekt met nagenoeg alle betrokkenen. Het levert een boeiende en unieke reconstructie op van Reves 'Gouden Eeuw'.
Boek bekijken

GOED VERKEERD uit Utrecht

particulier

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.