Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel GOED VERKEERD.


 

Warren, Hans - Nakijken, dromen, derven; een keuze uit eigen dichtwerk; ingeleid door Gerit Komrij

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Warren, Hans
Titel: Nakijken, dromen, derven; een keuze uit eigen dichtwerk; ingeleid door Gerit Komrij
ISBN: 9789035111066
Uitgever: Bert Bakker
Bijzonderheid: 1991/1e dr./232 p./paperback/nieuw
Prijs: € 6,00
Meer info Hans Warren ( geb. 1921) is de dichter van liefde, schoonheid en dood. En wel in zo'n mate dat Tom Lanoye op kon merken: 'Soms denk ik wel eens: als alle mensen, Hans Warren incluis, knappe jongemanen zouden worden, die ziekte, verval noch dood kenden, dan zou Warren ongetwijfeld stoppen met schrijven...Ik weet niet of die gedachte me wel lokt, het laatste deel ervan bedoel ik. Warren moet blijven schrijven. Hij is een van onze belangrijkste literaire critici, een voortreffelijk dichter en hij publiceert een onwaarschijnlijk mooi dagboek.'
Doordat Hans Warren zoveel genres beoefent, wordt af en toe vergeten dat hij tot de boeiendste figuren van onze hedendaagse poëzie behoort. Hij debuteerde in 1946 en verwerkte op geheel eigen wijze de invloed van de experimentelen. Meer en meer slaagde hij erin te zeggen wat nooit iemand zei. Hij is een van die zeldzame dichters met een onverwisselbare toon.
In deze Bert Bakker Bloemlezing wordt tegelijk duidelijk hoe veelzijdig Warrens oriëntatie is. Naast de erotische gedichten, schreef hij 'Betreffende vogels'. Behalve de op de oudheid geïnspireerde verzen, maakte hij 'Schetsen uit het Hongaarse volksleven'. Vanaf zijn vroegste lyriek tot en met nog niet gebundeld werk wordt in 'Nakijken, dromen, derven' een doorsnede van Warrens dichtkunst geboden. Misschien het mooiste onderdeel van zijn oeuvre.
Boek bekijken

GOED VERKEERD uit Utrecht

particulier

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.