Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel GOED VERKEERD.


 

Severeijns, Jan - Het vermoeden

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Severeijns, Jan
Titel: Het vermoeden
ISBN:
Uitgever: Nijgh & Van Ditmar
Bijzonderheid: 1986/1e dr./82 p./paperback
Prijs: € 3,00
Meer info De hoofdpersoon in dit boek valt een katholieke opvoeding ten deel, met als 'hoogtepunt' de studie aan het Klein-Seminarie als kandidaat voor het Priesterschap Gods.
Maar hij zet zijn vraagtekens bij de woorden en daden van hen die hem omringen. Hij vindt dat ze beter moesten weten met hun bemin je naaste als jezelf, hun staat van genade, hun roeping, hun gewijd zijn, hun gezalfde handen. Hij kan zich niet met hun denkbeelden verenigen - maar tegelijk is daar de twijfel. Want je studie aan een seminarie opgeven staat gelijk aan totaal gefaald hebben

Het thema van dit boek is het innerlijk conflict van een mens die voor de keuze komt te staan: moet hiij zich conformeren aan alle schijnheiligheid of nemt hij krachtdadig het besluit zich ervan af te wenden, in de wetenschap dat iedereen hem zal laten vallen.
Boek bekijken

GOED VERKEERD uit Utrecht

particulier

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.