Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel GOED VERKEERD.


 

Schnyder, Bruno - Albino; roman; vert. [uit het Duits] door Wouter Donath Tieges. - Vert. van: Albino. - 1980.

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Schnyder, Bruno
Titel: Albino; roman; vert. [uit het Duits] door Wouter Donath Tieges. - Vert. van: Albino. - 1980.
ISBN:
Uitgever: Meulenhoff
Bijzonderheid: 1981/1e dr./94 p./paperback
Prijs: € 3,00
Meer info De jonge Zwitserse schrijver, naar eigen zeggen sterk beinvloed door Max Frisch, met name in de filmIsche verteltechniek, schildert in 'Albino' het beeld van een jeugd in Zwitsers dorp.
Maar die jeugd is allesbehalve een idyllische. Ertoe veroordeeld een buitenstaander te zijn groeit een jongen op bij pleegouders in en verloederd dorpshotelletje, in de verstikkende atmosfeer van een dorpsgemeenschap. Hij lokt agressie uit is voortdurend op zoek naar erkenning en tederheid, klampt zich wanhopig vast aan iedere nieuwe ontmoeting en vlucht tenslotte in dagdromen , wachtend op de 'grote broer of 'naakte ruiter' die hem zal komen verlossen. Zijn eerste erotische gevoelens , vermoedens en belevenissen brengen hem volstrekt van de wijs : erover praten is in de nachtmerrie van dit leven ook niet mogelijk - als er al gesproken wordt, dan hoogstens op commandotoon. Het meest thuis voelt de jongen zich nog bij de vrouw die afzijdig in en hutje leeft en tekeningen maakt van griezelig-groteske figuren en die door het dorp dan ook voor gek wordt versleten.
Boek bekijken

GOED VERKEERD uit Utrecht

particulier

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.