Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel GOED VERKEERD.


 

Van Babylon, Dirk - De zwarte bruidegom

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Van Babylon, Dirk
Titel: De zwarte bruidegom
ISBN: 9022310485
Uitgever: Manteau
Bijzonderheid: 1986/1e dr./420 p./paperback
Prijs: € 5,00
Meer info Dirk van Babylon is een dertigjarige arts, die vastbesloten is een eigenzinnige plaats te verwerven in het literaire leven, een rasschrijver die het geduld heeft gehad lang genoeg te wachten met publiceren, zodat hij met 'De zwarte bruidegom' een werk kan aanbieden dat onconventioneel is naar thematiek en vormgeving.

Een huisarts uit Brussel heeft een mislukte homo-relatie van vier maanden achter de rug. Om zijn depressie te boven te komen en de leegte weg te schrijven, gaat hij een week naar Napels en Capri en brengt terzelfdertijd verslag uit van gebeurtenissen en toestanden. Hij is op zoek naar 'de zwarte bruidegom'... Uit de regressie in het verleden blijkt, dat de verlamde moeder en een dominerende zuster te zamen met de liefdeloosheid in zijn heteroseksuele jeugdomgeving, bepalend zijn geweest voor zijn erotische verlangens, die hij nu heidens wil uitleven, én voor de sterke emotionaliteit die hij steeds weer in abstracte redeneringen heeft willen blokkeren.
Dirk van Babylon is een auteur die soms kwetst, maar zich ook kwetsbaar opstelt in een doolhof die wel een zijn verdriet van België zou kunnen verbergen.

Een huisarts uit Brussel heeft een mislukte homo-relatie van vier maanden achter de rug. Om zijn depressie te boven te komen en de leegte weg te schrijven, gaat hij een week naar Napels en Capri en brengt tezelfdertijd verslag uit van gebeurtenissen en toestanden. Hij is op zoek naar 'de zwarte bruidegom'...Uit de regressie uit het verleden blijkt, dat de verlamde moeder en de dominerende zuster, te zamen met de liefdeloosheid in zijn heteroseksuele jeugdomgeving, bepalend zijn geweest voor zijn erotische verlangen, die hij nu heidens wil uitleven, én voor de sterke emotionaliteit die hij steeds weer in abstracte redeneringen heeft willen blokkeren.
Dirk van Babylon is een auteur die soms kwetst, maar zich ook kwetsbaar opstelt in een doolhof die weleens zijn verdriet van België zou kunnen verbergen.
(Leo J. Krijnsprijs 1986)
Boek bekijken

GOED VERKEERD uit Utrecht

particulier

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.