Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel GOED VERKEERD.


 

White, Edmund - Nocturnes voor de koning van Napels; vert. (uit het Engels) door Marijke Emeis. Vert. van: Nocturnes for the King of Naples. - New York : St. Martin's Press, 1978

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: White, Edmund
Titel: Nocturnes voor de koning van Napels; vert. (uit het Engels) door Marijke Emeis. Vert. van: Nocturnes for the King of Naples. - New York : St. Martin's Press, 1978
ISBN: 9020423509
Uitgever: Veen
Bijzonderheid: 1985/1e dr./160 p./paperback
Prijs: € 2,50
Meer info Edmund White komt uit deze roman, die al even briljant van opzet als van uitwerking is, te voorschijn als een van de meest talentvolle schrijvers van het hedendaagse Amerika. Een weer opgeroepen, voorbije liefdesgeschiedenis, een lyrische droom van hartstocht, vreugde en verdriet zo mooi , dat hij je nooit meer loslaat. "Nocturnes voor de koning van Napel" bezit de schokkende, bijna genante intimiteit van andermans liefdesbrieven. De lezer weet zich al direct op de eerste pagina de gevangene van intense emoties en Whites romanfiguren zijn, hoewel het droombeelden blijven, dan ook mensen die wij wel degelijk kennen.
Elk hoofdstuk, elke nocturne, heeft zijn eigen emotionele toonaard, mar de overgangen zijn zo subtiel dat het uiteindelijke effect alle beschrijvingen tart. Een goede schrijver is de schepper van een unieke en overtuigende droomwereld: White schiep deze poëtische roman uit zulke afzonderlijke werelden als religieuze mystiek, nachtclubleven, homoseksuele liefde en surrealisme. Het is dan ook geen wonder dat de grote stilist Vladimir Nabokov, kort voor zijn dood, Edmund White noemde als de door hem meest bewonderde Amerikaanse auteur.
Boek bekijken

GOED VERKEERD uit Utrecht

particulier

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.