Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel GOED VERKEERD.


 

Bell, Alan P., en Martin S. Weinberg - Het Kinsey rapport over vrouwelijke en mannelijke homoseksualiteit; met een voorwoord van prof. dr. C. van Emde Boas en prof. dr. P. Nijs

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Bell, Alan P., en Martin S. Weinberg
Titel: Het Kinsey rapport over vrouwelijke en mannelijke homoseksualiteit; met een voorwoord van prof. dr. C. van Emde Boas en prof. dr. P. Nijs
ISBN:
Uitgever: Elsevier
Bijzonderheid: 1979/1e dr./320 p./paperback
Prijs: € 5,00
Meer info Homoseksualiteit is een verschijnsel dat het gevoelsleven van letterlijk miljoenen mensen beinvloedt. Reeds in de beginjaren van zijn veelomstreden onderzoek naar de menselijke seksualiteit ontdekten Kinsey en zijn medewerkers, dat grote aantallen mannen en vrouwen zich gedurende hun jeugd en als volwassene met homoseksuele handelwijzen hadden bezig gehouden. Ondanks het tumult waarmee deze informatie werd ontvangen, vatte Kinsey het stoutmoedige plan op na zijn schokkende rapporten over de seksualiteit van de Vrouw en van de Man zijn onderzoek naar vormen van homoseksueel gedrag uit te breiden en te publiceren. Daartoe verzamelde hij een zeer groot aantal levensgeschiedenissen van overwegend homoseksueel gerichte mensen, maar hij stierf voor de gegevens geanalyseerd konden worden. Zijn medewerkers hebben het veldwerk op grote schaal voortgezet en zeven jaar aan dit rapport gewerkt.
Het seksuologisch onderzoek is de pionierfase te boven gekomen, waardoor niet alleen gegevens over leeftijd, technieken, frequentie en partners worden gepresenteerd, maar ook de - van veel groter belang zijnde - samenhang met de fundamentele maatschappelijke en psychologische levensomstandigheden, zodat het rapport volgens velen nog jarenlang als standaaarderk over dit onderwerp zal gelden.
Boek bekijken

GOED VERKEERD uit Utrecht

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!