Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel GOED VERKEERD.


 

Morris, Jan - Dilemma; verandering van sekse; vert. (uit het Engels) door Henny Scheepmaker.

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Morris, Jan
Titel: Dilemma; verandering van sekse; vert. (uit het Engels) door Henny Scheepmaker.
ISBN: 9789029001205
Uitgever: Meulenhoff (Meulenhoff Editie; no. E 386)
Bijzonderheid: 1975/1e dr./166 p./paperback
Prijs: € 6,00
Meer info 'Dilemma (Conundrum)' is de eerlijke en onverbloemde autobiogafie van de befaamde Engelse journalist, buitenlands correspondent en schrijver James Morris, die een verandering van sekse heeft ondergaan en nu als Miss Jan Morris door het leven gaat. Het opzien, dat dit levensverhaal baarde, hangt naturlijk samen met het onderwerp: transseksualiteit.
Een leven in een verkeerd lichaam, met het verkeerde geslacht: als kind van drie of vier jaar oud onder de piano waarop moeder Sibelius zit te spelen, voelen dat je eigenlijk een meisje had moeten zijn; in de biseksuele sfeer van het Engelse schoolsysteem als het ware automatisch de 'meisjesrol' op je nemen; je tegelijkertijd thuis en onbehaaglijk voelen in de omgeving van beschaafde mannelijkheid van het leger; voor het eerst kennismaken met berichten over mensen die operatief van sekse zijn veranderd - Morris beschrijft het zonder het exhibitionistische dat veel boeken over dit soort onderwerpen eigen is.

Een leven in een verkeerd lichaam, met het verkeerde geslacht: als kind van drie of vier jaar oud onder de piano waarop moeder Sibelius zit te spelen, voelen dat je eigenlijk een meisje had moeten zijn; in de biseksuele sfeer van het Engelse schoolsysteem als het ware automatisch 'de meisjesrol' op je nemen; je tegelijkertijd thuis en onbehaaglijk voelen in de omgeving van beschaafde mannelijkheid van het leger; voor het eerst kennismaken met berichten over mensen die operatief van sekse zijn veranderd - Morris beschrijft het zonder het exibitionistische dat veel boeken over dit soort onderwerpen eigen is.
Boek bekijken

GOED VERKEERD uit Utrecht

particulier

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.