Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel GOED VERKEERD.


 

Vargas Llosa, Mario - De stad en de honden; vert. (uit het Spaans) door J.G. Rijkmans. - Vert. van: La ciudad y los pyrros.

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Vargas Llosa, Mario
Titel: De stad en de honden; vert. (uit het Spaans) door J.G. Rijkmans. - Vert. van: La ciudad y los pyrros.
ISBN: 9789029017909
Uitgever: Meulenhoff
Bijzonderheid: 1985/4e dr./358 p./paperback
Prijs: € 4,00
Meer info In zijn schildering van het leven op de cadettenschool Colegio Milita Leoncio Prada in Lima - waar hij zelf ook leerling is geweest - heeft Vargas Llosa zonder enige illusie de mythe van de 'onbegrepen' en zich met recht tegen het onbegrip der volwassenen verzettende jeugd willen vernietigen. Onder aanvoering van 'de Jaguar' geven de cadetten - 'honden' genoemd - zich over aan alle mogelijke uitspattingen, houden orgieën en terroriseren hun zwakkere kameraden. Voorwerp van hun spot en agressie is vooral de solitair Ricardo Arana. Zijn schoolgenoten behandelen hem als slaaf. Bij een militaire oefening wordt hij zo zwaar gewond dat hij sterft. De officieren en cadetten trachten het als een ongeval voor te stellen, maar 'de Poëet', de enige vriend die Ricardo had, was ooggetuige en weet dat het slachtoffer door 'de Jaguar' is neergeschoten. Hij meldt dit, maar een onderzoek brengt de waarheid niet aan het licht; wel is de absolute heerschappij van 'de Jaguar' gebroken - ook hij is aan grote verwarring ten prooi.
Boek bekijken

GOED VERKEERD uit Utrecht

particulier

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.