Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel GOED VERKEERD.


 

Hekma, Gert - Honderd jaar homoseksuelen; documenten over de uitdoktering van homoseksualiteit

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Hekma, Gert
Titel: Honderd jaar homoseksuelen; documenten over de uitdoktering van homoseksualiteit
ISBN: 9789073052406
Uitgever: Het Spinhuis
Bijzonderheid: 1992/1e dr./256 p./paperback
Prijs: € 12,00
Meer info "Ik ben Urning, geen PƤderast.."

Met de opkomst van de officiƫle geneeskunst in de negentiende eeuw werd in medische kringen discussie gevoerd over de duiding van gevallen van psychopatica sexualis, zoals homoseksualiteit in die dagen ook wel werd omschreven. In een verslag van zo'n discussie in de Geneeskundige Courant van 7 augustus 1892 werd de term 'homoseksueel', voor zover bekend, het eerst in de Nederlandse taal gebezigd. Met deze neutrale term kreeg de discussie een ander karakter, hoewel ze bijna steeds gericht bleef op genezing.

Gert Hekma heeft enkele van de belangrijkste Nederlandse dokumenten over het begin van de uitdoktering van homoseksualiteit aan het einde van de negentiende en het begin van de twintigste eeuw in deze bundel bij elkaar gebracht.
Boek bekijken

GOED VERKEERD uit Utrecht

particulier

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.