Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel GOED VERKEERD.


 

Ackerley, J.R. - Mijn vader en ikzelf; vert. (uit het Engels) door Marluce Goos. - Vert. van: My father and myself. - 1968

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Ackerley, J.R.
Titel: Mijn vader en ikzelf; vert. (uit het Engels) door Marluce Goos. - Vert. van: My father and myself. - 1968
ISBN: 9789022971253
Uitgever: Bruna
Bijzonderheid: 1970/1e dr./192 p./paperback
Prijs: € 5,00
Meer info Toen Joe Ackerley's vader in 1929 stierf was de schok groter dan normaal in zulke omstandigheden, want mr. Ackerley Senior, een eerbiedwaardige bananenkoning, liet voor zijn zoon een briefje achter waarin hij bekende er twee gezinnen op na gehouden te hebben. Voor het ene gezin was hij 'vader', voor het andere 'oom Bodger'. Deze kennis, die zijn moeder nooit te weten zou komen, bracht em hevig uit zijn evenwicht. Niet door morele verontwaardiging, maar omdat het aantoonde dat de verhouding met zijn vader, al was die kameraadschappelik van aard, minder nauw was geweest dan normaal is tussen vader en zoon. Kwam het soms, vroeg hij zich af, omdat hij zelf zijn homoseksualiteit voor zijn vader verborgen had gehouden? Voor de schrijver was dit het begin van een lang onderzoek naar de waarheid over zijn vader, maar onvermijdelijk ook naar de waarheid over zichzelf. Met pijnlijke eerlijkheid, maar niet zonder superieure humor, weet hij zijn herinneringen te herscheppen tot levendige situaties en echte mensen. Als biografie en autobiografie is het zonder meer een meesterwerk.
Ackerley schreef een aantal toneelstukken en was meer dan dertig jaar verbonden aan de staf van de B.B.C.
'Mijn vader en ikzelf' verscheen na zijn dood; een familietraditie.
Boek bekijken

GOED VERKEERD uit Utrecht

particulier

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.