Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel GOED VERKEERD.


 

Busi, Aldo - Over de jeugd; vert. (uit het Italiaans) door Jan van der Haar. - Vert. van: Seminario sulla Gioventu. - 1984.

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Busi, Aldo
Titel: Over de jeugd; vert. (uit het Italiaans) door Jan van der Haar. - Vert. van: Seminario sulla Gioventu. - 1984.
ISBN: 9789020424669
Uitgever: Veen
Bijzonderheid: 1990/1e dr./310 p./paperback
Prijs: € 4,00
Meer info In de jeugd van het plattelandsjongetje Barbino, die zich in het Noorditaliaanse dorpje Montichiari afspeelt, hebben seksuele ervaringen een belangrike plaats. Barbino vindt er een zeker genoegen in zich te verkleden als vrouw, een gewoont die een abrupt einde krijgt, wanneer hij merkt dat de mensen uit het dorp zich met zijn escapades vermaken.
Jaren later ontvlucht hij de verstikkende atmosfeer van het arme boerendorp en hij vertrekt naar het nabijgelegen Milaan, waar hij een baantje als kelner krijgt, dat hem veel interessante contacten bezorgt. Hij ontmoet daar onder vele anderen ook Eugenio Montale, de in de jaren zeventig gestorven éminance grise van de Italiaanse poëzie, hetgeen prachtige beschrijvingen in het boek oplevert. Na Milaan woont Bambino in Parijs en Londen en leeft in het wisslende gezelschap van zijn drie 'matrones'. Aldo Busi beschrijft Barbino's belevenissen in een helder en sprankelend proza. Door het volmaakte evenwicht tussen een humoristische toon en een in wezen verontrustende inhoud is 'Over de jeugd' zowel grappig als gitzwart.
Boek bekijken

GOED VERKEERD uit Utrecht

particulier

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.