Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel GOED VERKEERD.


 

Spender, Stephen - Binnenwereld; een autobiografie; vert. (uit het Engels) door Eva Wolf. - Vert. van: World within world. - 1951.

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Spender, Stephen
Titel: Binnenwereld; een autobiografie; vert. (uit het Engels) door Eva Wolf. - Vert. van: World within world. - 1951.
ISBN: 97890550931199
Uitgever: Amber
Bijzonderheid: 1990/1e dr./336 p./paperback
Prijs: € 5,00
Meer info In zijn veelgeprezen autobiografie uit 1951 geeft Stephen Spender, criticus, dichter en prozaist, een heldere en levendige kijk op tijdgenoten met wie hij deel uitmaakt van wat wel omschreven is als de Auden-generatie. Spender portretteert auteurs als Virginia Woolf, T.S. Eliot, W.H. Auden, Christopher Isherwood en niet te vergeten zichzelf. Ze waren vooral actief in de periode 1928-1939, toen velen kozen voor linkse politieke idealen, maar raakten aan het eind van de jaren dertig gedesillusioneerd.
Stephen Spender lijkt in zijn autobiografie verantwoording af te leggen voor de motieven van zijn generatiegenoten en schetst op onortodoxe wijze de eerste veertig jaar van zijn leven.
In het raamwerk van feiten en gebeurtenissen schiet hij, zoals Spender het zelf in zijn introductie noemt, de gaten van zijn persoonlijke belevenissen en maakt tegelijkertijd 'excursies naar het verleden en de toekomst' in de vorm van een uiterst boeiend verhaal.
Daarmee zette de auteur zich in 1951 af tegen de heersende tradities om een autobiografie te beginnen met een uitvoerige beschrijving van de - volgens Spender vaak saaie - jeugdjaren en een eindeloze opsomming van voorouders.
Na een korte en boeiende introductie beschrijft Spender zijn studiejaren in Oxford, gevolgd door de belangrijkste politieke en literaire gebeurtenissen van de zo roerige jaren dertig. Tenslotte geeft Spender een nauwgezette analyse van het debacle van de literaire beweging tijden de Tweede Wereldoorlog.
Een autobiografie, geschreven rond een spectrum van thema's die zo belangrijk zijn voor Stephen Spender : het literaire leven uit de jaren dertig, de poëzie, de liefde, vriendschappen, politiek en reizen.
Boek bekijken

GOED VERKEERD uit Utrecht

particulier

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.