Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Goudopsnee.


 

Rene Suss - Sjabbat Sjalom. Vijfentwintig droosjes bij de wekelijkse lezing uit de Tora, deels gehouden in Sjoel-West te Amsterdam.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Rene Suss - Sjabbat Sjalom. Vijfentwintig droosjes bij de wekelijkse lezing uit de Tora, deels gehouden in Sjoel-West te Amsterdam.
Schrijver: Rene Suss
Titel: Sjabbat Sjalom. Vijfentwintig droosjes bij de wekelijkse lezing uit de Tora, deels gehouden in Sjoel-West te Amsterdam.
ISBN:
Uitgever: SIEP Amsterdam 2014
Bijzonderheid: Paperback, nieuw!
Prijs: € 12,50
Meer info Uit de inleiding..:
'In deze droosjes - afgeleid van de Hebreeuwse werkwoordvorm 'drsj' (onder)zoeken - een handvol korte toelichtingen bij kwesties uit de parsje, de Toralezing van de week - vijf maal vijf, vijf bij elk boek van Mosjee - sta ik niet alleen stil bij typisch Joodse thema's, als de beriet miela, de mechietsa, pikoeach nefesj, Joods begraven, Pesach en het Zionisme, ook meer algemene zoals de bureaucratie, competitie en cooperatie, de nazi's en hun grootheidswaan 'komen voorbij'. Vaak blijft het bij het opwerpen van een paar vragenen bij een blik op onze traditie in de Talmoed en de midrasjiem. Voor een uitputtende behandeling lenen droosjes zich vanwege hun beperkte omvang niet. Bovendien moet er nog wat overblijven om over na te denken, om desgewenst de Sjabbat mee door te brengen...'
Boek bekijken

Goudopsnee uit Veenendaal

particulier

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.