Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Gourmand Gazette.


 

van Hoof, Norbert, Weenink, Margriet - Franse kookkunst / recepten, kunst en columns uit de Ardèche

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: van Hoof, Norbert, Weenink, Margriet - Franse kookkunst / recepten, kunst en columns uit de Ardèche
Schrijver: van Hoof, Norbert, Weenink, Margriet
Titel: Franse kookkunst / recepten, kunst en columns uit de Ardèche
ISBN: 9789089896988
Uitgever: Het Spectrum
Bijzonderheid: 2013, 192pp, Paperback, In nieuwe staat.
Prijs: € 16,50
€ 3,95
Meer info Uitgeverstekst: Supergezond met superfoods. In het nieuwe kookboek van Jesse van der Velde en Annemieke de Kroon draait het allemaal om superfoods! Superfoods zijn al eeuwenoud, maar de geweldige eigenschappen van deze granen, bessen en zaden zijn pas net 'herontdekt'. Welke superfoods zijn er? Wat zijn de gezonde kenmerken? En wat kun je er eigenlijk mee koken? Jesse en Annemieke geven antwoord op elke vraag. Met tachtig recepten.
Recensie: Dit werk past in de huidige ontwikkeling op het gebied van bewuster omgaan met voeding en de aarde. Na een heldere definitie van wat 'superfood' betekent, volgen 119 pagina's theorie. Hierin worden 32 superfoods (bessen, zaden en granen, cacao, kokos, bijenproducten, algen en zeegroenten) nader toegelicht en diverse ideeën en handreikingen gedaan om deze voedingsmiddelen stapsgewijs in te passen in het voedingspatroon. Ook rawfood- en hormoonfactorinvloeden zijn hierin verwerkt, wat ook blijkt uit onder andere de schema’s met alternatieven voor ‘normale’ voedingsmiddelen. Veel producten zouden vervangen moeten worden door niet alleen superfood, maar ook door andere producten die de auteur aanbeveelt.
Nadien volgen 80 moderne recepten (ingedeeld in groepen), waarin superfood is verwerkt in meer of mindere mate. Niet alle recepten zijn gefotografeerd en een bereidingstijd wordt niet genoemd. De opmaak van het boek is mooi, met scherpe aantrekkelijke foto’s. Vooral geschikt voor de moderne mens die prioriteit van zijn voeding wil (en financieel kan) maken. Het boek bevat een uitgebreide literatuuropgave, een algemeen register en een receptenregister. Het is aan te raden dit boek eerst goed te bestuderen. De recepten zijn zeer goed te bereiden.
Boek bekijken

Gourmand Gazette

zakelijk

Gourmand Gazette uit Sprang-Capelle

Logo Gourmand Gazette

Welkom bij de boeken van GourmandGazette.nl, de site met nieuws over eten, drinken en uitgaan. De verzendkosten binnen Nederland bedragen € 3,95, buiten Nederland op aanvraag.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.