Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Gourmand Gazette.


 

Wiesman, Annette, Zij van boven - Jong bier in oude vaten / 32 eigenzinnige bierbrouwers

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Wiesman, Annette, Zij van boven - Jong bier in oude vaten / 32 eigenzinnige bierbrouwers
Schrijver: Wiesman, Annette, Zij van boven
Titel: Jong bier in oude vaten / 32 eigenzinnige bierbrouwers
ISBN: 9789059563704
Uitgever: Fontaine Uitgevers B.V.
Bijzonderheid: 2010, 160pp, Gebonden
Prijs: € 19,50
€ 3,95
Meer info Uitgeverstekst: Jong bier in oude vaten is bedoeld voor iedereen die graag een speciaalbiertje drinkt en nieuwsgierig is naar de plek van herkomst. De makers bezochten 32 Nederlandse brouwerijen, variërend van de multinational met een jaarproductie van meer dan 100 miljoen hectoliter tot de museumbrouwerij die zich behelpt met één keteltje. Daarnaast aandacht voor trends als biologisch brouwen, het gebruik van streekproducten en hoe bier en lekker eten het beste te combineren zijn. Plus vier recepten waarin seizoensbieren zijn verwerkt.
De Nederlandse biercultuur is aan zijn tweede jeugd begonnen. Tradities worden herboren en nieuwe biersoorten geïntroduceerd. Bier is veel meer dan pils, en dat ontdekken we en masse. Tegenwoordig kunnen we niet alleen kiezen uit witbier en bockbier, maar er zijn ook volle weizen, Limburgse sjoes, tripel blond, hoppige double Indian pale ale en speltbier met honing – om er maar een paar te noemen.
Dit is een boek over geurige bloemenhop, bier in eikenhouten vaten, beslagen koperen ketels en glibberig natte lagerkelders. Over de mensen die in de brouwerij werken en hun liefde voor bier. Over ambacht en techniek, en de eigenzinnigheid waarmee gebrouwen wordt.
Jong bier in oude vaten is bedoeld voor iedereen die graag een speciaalbiertje drinkt en nieuwsgierig is naar de plek van herkomst. De makers bezochten 32 Nederlandse brouwerijen, variërend van de multinational met een jaarproductie van meer dan 100 miljoen hectoliter tot de museumbrouwerij die zich behelpt met één keteltje. Daarnaast aandacht voor trends als biologisch brouwen, het gebruik van streekproducten en hoe bier en lekker eten het beste te combineren zijn. Plus vier recepten waarin seizoensbieren zijn verwerkt.
De Zweedse fotografe Tina Westphal woonde en studeerde in Karlstad, Örebro, Göteborg, Aix-en-Provence en Milaan. Toen zij zich in 2005 als freelance fotograaf in Amsterdam vestigde en kennismaakte met het bier van Brouwerij ’t IJ, was ze verkocht.

Recensie: Dit is weer zo'n boek dat goed kan dienen als relatiegeschenk voor de beschreven brouwerijen. Het boek geeft zeer algemene informatie waar je als bierliefhebber eigenlijk niet op zit te wachten, maar wat de brouwerijen graag naar buiten brengen. De informatie is zeer algemeen en heeft weinig diepgang en is in veel gevallen incompleet. De facto zijn het interviews met de vertegenwoordigers van de brouwerijen en die vertellen alleen maar wat ze kwijt willen. Zo te lezen is er weinig doorgevraagd door de interviewster.
Boek bekijken

Gourmand Gazette

zakelijk

Gourmand Gazette uit Sprang-Capelle

Logo Gourmand Gazette

Welkom bij de boeken van GourmandGazette.nl, de site met nieuws over eten, drinken en uitgaan. De verzendkosten binnen Nederland bedragen € 3,95, buiten Nederland op aanvraag.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.