Stel een vraag
Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Gourmand Gazette.
Thijssen, Jeroen - Smaak / waarom we proeven wat we proeven
De vraag gaat over de volgende titel:
Afbeelding: | |
---|---|
Schrijver: | Thijssen, Jeroen |
Titel: | Smaak / waarom we proeven wat we proeven |
ISBN: | 9789046818527 |
Uitgever: | Nieuw Amsterdam |
Bijzonderheid: | 2016, 176pp, Paperback / softback in nieuwe staat |
Prijs: |
€ 15,00
€ 3,95
|
Meer info | In de afgelopen dertig jaar is er meer bekend geworden over smaak dan in alle veertig eeuwen daarvoor. Culinair journalist en auteur Jeroen Thijssen deelt in Smaak klassieke opvattingen, nieuwe inzichten en de meest actuele kennis over voeding en smaak met de lezer. Thijssen legt uit hoe wij proeven en wat smaak eigenlijk is. Welke fysieke en psychologische processen gaan vooraf aan het waarnemen van smaak en hoe dragen bijvoorbeeld mond, tong en hersenen bij aan het waarnemen van zoet, zuur, zout of bitter? Hoe komt het dat de mens een voorkeur heeft voor zoet en wat betekent die voorkeur voor onze gezondheid (tandbederf, obesitas) en voor bijvoorbeeld de frisdrankindustrie? Waarom ervaren we de smaak van spruiten tegenwoordig eerder als zoet dan bitter? Na het lezen van dit boek smaakt niets meer hetzelfde! Van zoet tot zuur en van bitter tot umami: de wereld van de smaak verklaard |
Boek bekijken |
Welkom bij de boeken van GourmandGazette.nl, de site met nieuws over eten, drinken en uitgaan. De verzendkosten binnen Nederland bedragen € 3,95, buiten Nederland op aanvraag.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.