Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel gunstwatveel.


 

Robbertz, Dignate - Jikkemien

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Robbertz, Dignate
Titel: Jikkemien
ISBN:
Uitgever: Callenbach
Bijzonderheid: Gebonden met iets beschadigde s.o. Prachtig geillustreerd.
Prijs: € 5,00
Meer info „Jikkemien" van Dignate Robbertz is een Zeeuwse roman. Die zijn er niet veel en dus is de verschijning van dit boek op zichzelf al verheugend. Dit des te meer, daar het bovendien een zeer goede roman is.

Hoewel de naam van de schrijfster niet bijzonder Zeeuws klinkt, blijkt zij toch goed thuis te zijn op Walcheren, waar het verhaal speelt. De dialogen zijn in het Walchers geschreven. Het leven van een landarbeidersgezin lijkt op zichzelf geen bijzonder belangwekkend gegeven. Het komt er evenwel maar op aan het belangwekkend te maken. En dat verstaat Dignate Robbertz. Zij kent de stille, stugge Zeeuwse mensen, die zich moeilijk uiten. Wat meer is, zij weet ze uit te beelden en te doen leven.

Geen avontuurlijk verhaal: Er gebeuren geen grote dingen in dit boek. maar het is niettemin spannend door fijne karaktertekening en goede compositie. Geen streekroman, die bijzonder, aandacht wijdt aan folklore of gewoontenbeschrijving, in zekere zin een sociale roman, wijl de schrijfster de verhouding landarbeider-boer scherp tekent. Van een Zeeuwse literatuur kan men, afgezien van wat schetsen, tot nu toe niet spreken.
Boek bekijken

gunstwatveel uit Nuis

zakelijk
Verzending van boeken vindt plaats na ontvangst van de betaling. Ophalen is mogelijk na afspraak. Wij reageren altijd binnen 24 uur na uw bestelling. Heeft u binnen deze tijd geen reactie ontvangen, dan is onze mail waarschijnlijk in de spambox terecht gekomen. We verzenden via DPD. De tarieven voor thuisbezorging bedragen € 4,15 voor brievenbuspost, € 6,00 voor pakketten tot 1 kg en € 6,25 voor pakketten van 1 kg tot 10 kg. Voor pakketten is het mogelijk om deze af te halen bij een DPD parcelshop (bij pakketten tot 1 kg bedragen de verzendkosten dan € 5,00 en bij pakketten van meer dan 1 kg bedragen de verzendkosten dan € 5,25). Boeken worden standaard naar het huisadres gezonden, wilt u liever afhalen bij een parcelshop, dan dit graag bij de bestelling aangeven. Meerdere boeken ineens kopen scheelt verzendkosten. De verzendkosten naar België bedragen € 7,00 thuisbezorgd. Verzendkosten naar andere landen zijn op aanvraag. Retourneren is mogelijk binnen 14 dagen. Retourkosten zijn voor eigen rekening.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.