Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Hartogboeken.


 

SCHEUCHZER, J.J. (& M.S.G. DONAT) - Bijbel der natuur. Met bijgevoegde aanmerkingen, uit de beste uitleggeren, nieuwste historische schriften en reisbeschrijvingen; vermeerderd & uitgegeven door A.F. Busching. In 't Nederduitsch overgezet, en met aanvullende toegiften, en aanmerkingen

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: SCHEUCHZER, J.J. (& M.S.G. DONAT)
Titel: Bijbel der natuur. Met bijgevoegde aanmerkingen, uit de beste uitleggeren, nieuwste historische schriften en reisbeschrijvingen; vermeerderd & uitgegeven door A.F. Busching. In 't Nederduitsch overgezet, en met aanvullende toegiften, en aanmerkingen
ISBN:
Uitgever: Amsterdam, Martinus de Bruyn 1784-1792
Bijzonderheid: 5 banden (van 15), 1e deel, 2e stuk (1 kaart en 2 platen), 3e deel, 1e en 2e stuk (3 + 2 platen), 7e en 10e deel, gebruikte staat, 1e deel aantal blzs marge waterschade, zie foto's, zeer schaars, pakketp.
Prijs: € 500,00
Meer info Oorspronkelijk 12 delen in 15 banden, 8°. J.J. Scheuchzer, 1672-1733, was een Zwitserse geleerde, bekend door zijn in 1727 in het Duits en het Latijn uitgegeven werk: 'Physica Sacra' of 'Heilige Natuurkunde', in hetwelk hij al het natuurkundige, in de Bijbel voorkomende, probeerde te verklaren en uit te leggen op een Bijbelse wijze. In Nederland kwam dit werk voor het eerst in 1735 uit in 15 delen. Laurentius Meijer, 1727-1798, vertaalde en vermeerderde deze uitgave. Het gehele werk is Bijbels chronologisch opgezet en in een zeer eenvoudige stijl geschreven met daarnaast aanmerkingen van allerlei geleerden maar ook van oudvaders zoals Joh. á Marck en Herm. Witsius, waardoor deze zeer uitgebreide 'Bijbelse Encyclopedie' tot stand kwam met een enorm scala van onderwerpen, niet alleen meer natuurkundige, maar ook vele andere onderwerpen, zoals over De Schepping, de Val, Bijbelse personen, en tal van andere kleinere en grotere zaken, waarvan de uitgebreide Registers in dit werk getuigen, betreffende: 1. de aangehaalde en besproken 'Schriftuur-Plaatsen' en 2. van de 'Voornaamste Zaaken'. Met 2 uitvouwbare kaarten en 10 gravures, waarvan 2 uitvouwbaar.
Boek bekijken

Hartogboeken uit Rotterdam

zakelijk

Logo Hartogboeken

VERZENDKOSTEN NEDERLAND:
PostNL
Briefpakje: E 3,85 (tot 2 kg)
Pakketpost: E 6,95 naar een huisadres of E 6,45 naar een PostNL afhaalpunt
DHL
Pakketpost: E 6,25 naar een huisadres of E 4,75 naar een DHL afhaalpunt
DPD
Pakketpost: E 6,95 naar een huisadres
VERZENDKOSTEN BELGIË:
DPD
Pakketpost (KLEIN PAKKET): E 6,95 naar een huisadres
Pakketpost (GROOT PAKKET): E 8,00 naar een huisadres
__________________________________________________________________________________
Of afhalen in het magazijn (Maria Danneelserf 1, Capelle a/d IJssel) op ma. t/m zat. tussen 15.00 en 16.00 u. Alleen op afspraak!
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.