Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel hasselman.


 

Daudet, Alphons - Tartarin sur les Alpes

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Daudet, Alphons - Tartarin sur les Alpes
Schrijver: Daudet, Alphons
Titel: Tartarin sur les Alpes
ISBN:
Uitgever: C. Marpon et E. Flammarion 1886
Bijzonderheid: geb. hardcover in halflinnen, gemarmerd karton zeer goed , prachtige gravures in zw/wit
Prijs: € 8,80
€ 4,00
Meer info met portret van de schrijver
Alphonse Daudet (Nîmes, 13 mei 1840 - Parijs, 17 december 1897) was een Frans schrijver van romans, toneelstukken, korte verhalen en poëzie. Zijn bekendste werk is waarschijnlijk Les Lettres de mon moulin (1870), een verzameling korte verhalen. Hij was de vader van de schrijvers Léon Daudet en Lucien Daudet.

Daudet was bevriend met de Zuid-Franse schrijver Frédéric Mistral en trad toe tot diens Félibrige, een genootschap van schrijvers en dichters die het Occitaans, de oude Zuid-Franse taal, nieuw leven wilden inblazen. Daudet was tijdens zijn leven als Provençaalse auteur minder bekend dan zijn vriend Mistral. Toch wordt Daudet wel de ambassadeur van de Provence genoemd en zijn ook naar hem in het zuiden van Frankrijk straten en scholen genoemd. Terwijl Mistral niet zoveel meer gelezen wordt, geniet Daudet in het algemeen nog steeds veel bekendheid. Verschillende van zijn boeken worden veelvuldig in het onderwijs gebruikt.

Daudet heeft enkele malen bij zijn familie op het kasteeltje Montauban in het dorp Fontvieille in Zuid-Frankrijk gelogeerd. Daarom heeft Fontvieille een standbeeld van Daudet en zijn er diverse winkels naar hem genoemd. Hoewel in Fontvieille diverse molens stonden, heeft hij ondanks zijn Les lettres de mon moulin ("De brieven van mijn molen") nooit in een door hem begeerde molen gewoond.

Hij ligt begraven op de Cimetière du Père-Lachaise in Parijs.
Boek bekijken

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten ) Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten. Afhalen is niet mogelijk.