Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel hasselman.


 

Winkelaar, P. - Een kloppend hart ? sociaal agoog in opleiding en werkveld

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Winkelaar, P. - Een kloppend hart ?   sociaal agoog in opleiding  en werkveld
Schrijver: Winkelaar, P.
Titel: Een kloppend hart ? sociaal agoog in opleiding en werkveld
ISBN: 9789066654686
Uitgever: Uitgeverij SWP Amsterdam 2002 9789066654686
Bijzonderheid: Paperback 77pp. in goede staat
Prijs: € 9,70
€ 3,65
Meer info Sinds het einde van de jaren tachtig zijn er in de uitoefening van het werk in zorg en welzijn verschillende veranderingen opgetreden: verschuivingen en overlappingen in taken en functies die vroeger anders geordend waren. Er worden hogere eisen gesteld aan functionarissen die geconfronteerd worden met complexer wordende sociale problemen. Mensen worden mondiger.

Het wordt duidelijker dat begeleiders en hun cliënten onderscheiden verantwoordelijkheden hebben waarop ze kunnen worden aangesproken. Het belang van de context speelt een grotere rol, en meer dan vroeger is men resultaatgericht. Daarbij komt dat de landgrenzen vervagen; de cliënten en hun sociale problematiek worden steeds meer Europees en internationaal worden, steeds meer studenten lopen internationale stages.

In een veranderende maatschappij is het voor het beroepsonderwijs niet gemakkelijk leerlingen adequaat op te leiden. Meestal loopt onderwijs achter de ontwikkelingen aan en moet ze roeien met de riemen die ze heeft. Het is dan ook prijzenswaardig dat een hogeschool als Windesheim zich na vijfentwintig jaar afvraagt: hoe moeten we verder? Is de opdeling in drie studierichtingen(CMV, MWD en SPH) nog wel een goede zaak? Sluiten we voldoende aan bij de internationale ontwikkelingen en bij de roep om grotere deskundigheid?

De vraag of er één overkoepelende opleiding voor sociaal werk moet komen, stond centraal in het door Windesheim georganiseerde congres 'Eén kloppend hart?'. Daar werd verschillend over gedacht. Voor- en tegenstanders bekampten elkaar met argumenten.

Deze bundel is een samenvatting van het congres, maar bevat ook reacties die na het congres binnenkwamen. Het geheel is bedoeld om de discussie meer handen en voeten te geven. Het laatste woord hierover is nog lang niet gezegd!
Boek bekijken

hasselman uit Breda

zakelijk

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 3,90 euro verzendkosten )
Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten.
Afhalen is niet mogelijk.

De verkoper zal binnen 7 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.