Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel hasselman.


 

Jansen, Jos - Entering the black box Some exploratory notes on the essence of deep

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Jansen, Jos - Entering the black box  Some exploratory notes on the essence of deep
Schrijver: Jansen, Jos
Titel: Entering the black box Some exploratory notes on the essence of deep
ISBN: 9789081838443
Uitgever: Idea Books B.V.2013 9789081838443
Bijzonderheid: grote paperback met flappen 64 pp zeer goed ,fraai fotowerk 28/19,5cm
Prijs: € 16,70
€ 3,65
Meer info In zijn tweede fotoboek onderzoekt documentair fotograaf en psycholoog Jos Jansen de mystiek van hightech research. Hij wist zichzelf toegang te verschaffen tot de High Tech Campus Eindhoven, een 'open' maar toch zwaar beveiligde wereld, waarbinnen hij de relatie tussen mens en technologie exploreert. Jansen richt zich in het bijzonder op drie belangrijke aspecten van modern wetenschappelijk onderzoek: schaal, complexiteit en abstractie. Op een associatieve wijze toont hij fragmenten uit een wereld die tegelijkertijd vervreemdend, fascinerend en ondoorgrondelijk is.

Miniaturisatie is een belangrijke drijvende kracht in modern hightech onderzoek, dat steeds vaker plaatsvindt op nano- en soms zelfs atoomniveau. Hiermee bereiken onderzoekers een diepte die alleen nog kan worden gerepresenteerd door wiskundige formules en schaalmodellen. Dit gebied, door de Franse wetenschapsantropoloog Bruno Latour aangeduid als de 'black box', is het terrein waar wetenschap volgens hem 'donker' wordt.

Jos Jansen: "Wekenlang observeerde ik onderzoekers, ronddwalend in artificiële landschappen, waarbij ik mij voortdurend afvroeg: wat zijn ze aan het doen, wat is de samenhang en in welk groter geheel past het? De complexiteit en abstractie waren zo immens dat steeds weer nieuwe vragen naar boven kwamen. Wat kleiner dan klein leek te zijn bleek, als je erop inzoomde, de grootte te hebben van sterrenstelsels op nanoniveau. En binnen die sterrenstelsels bevonden zich naar alle waarschijnlijkheid weer nieuwe sterrenstelsels. Ik zag hoe onderzoekers en technologie bijna samensmolten en hoe het soms leek dat de technologie de positie van de mens overnam. Mijn onderzoek naar de mystiek van hightech onderzoek leidde mij uiteindelijk naar de essentiële vraag over de relatie tussen technologie en mens: wie beheerst wie?"

Jos Jansen woont en werkt in Nederland. Hij studeerde af in de psychologie van massacommunicatie en organisatiepsychologie aan de Universiteit van Nijmegen, Nederland, en had een uitgebreide carrière in het bedrijfsleven gericht op gedrag in organisaties en communicatie. In 2012 studeerde hij cum laude af in de documentaire fotografie aan de AKV St Joost, Academie voor Kunst en Vormgeving in Breda, Nederland. Momenteel volgt Jos Jansen een internationale Masters in de documentaire fotografie en film.
Boek bekijken

hasselman uit Breda

zakelijk

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 3,90 euro verzendkosten )
Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten.
Afhalen is niet mogelijk.

De verkoper zal binnen 7 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.