Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel hasselman.


 

Willem van Veldhuizen - Willem van Veldhuizen. Tekeningen & schilderijen.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Willem van Veldhuizen - Willem van Veldhuizen. Tekeningen & schilderijen.
Schrijver: Willem van Veldhuizen
Titel: Willem van Veldhuizen. Tekeningen & schilderijen.
ISBN: 9789090045757
Uitgever: Willem van Veldhuizen Rotterdam eigen beheer 1991 9090045759 9789090045757
Bijzonderheid: geb. hardcover in zwart linnen met omslag 211pp. in zeer goede staat
Prijs: € 9,70
€ 3,65
Meer info Willem van Veldhuizen (Rotterdam, 13 januari 1954) is een Nederlands kunstschilder, die werkt in een modern realistische en hyperrealistische stijl met als voornaamste thema museum interieurs. Na de middelbare school in Krimpen aan den IJssel, studeerde Van Veldhuizen van 1972 tot 1977 aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam samen met o.a. Frank Dam, Jos Looise en Anton Vrede. Van 1991 tot 2005 werd Van Veldhuizen vertegenwoordigd door kunsthandel Loek Brons. Sinds 1992 werd zijn werk praktisch elk jaar geƫxposeerd op TEFAF te Maastricht.

De compositie van Van Veldhuizens schilderijen zijn in het algemeen opgezet volgens een vast patroon. Van Veldhuizen (2005) verklaarde: "Het bovenste, smalle gedeelte van het doek toont de achterwand of een glazen wand, waardoorheen een tuin of een stedelijk landschap zichtbaar is met op de voorgrond een groot vloeroppervlak. De werkelijkheid van het gebouw of van de wereld daarbuiten weerspiegelt zich in de vloeren. Het achterste gedeelte is tot in precisie geschilderd."[1]

Het Noordbrabants Museum (2014) stelt verder: "Het werk van Van Veldhuizen kenmerkt zich door de weergave van een bijna onwerkelijk lege binnenruimte, vaak een museuminterieur, waarvan een groot gedeelte vloer is, met een uitzicht naar buiten. De werkelijkheid die zich achter het raam bevindt weerspiegelt zich in de glimmende vloer. Daarnaast plaatst Van Veldhuizen vaak elementen in de ruimte, zoals beelden of meubels. Interieur, elementen en buitenruimte vormen een samenhangende compositie die technisch zeer realistisch geschilderd is, maar een surrealistische voorstelling geeft. Mensen ontbreken op de meeste van zijn werken; het ruimtelijke gevoel wordt gerealiseerd met licht, reflectie en schaduw."[2]

Van Veldhuizen is geĆÆnspireerd door moderne meesters als Mark Rothko, en voelt zich verwant met 17e-eeuwse Nederlandse architectuurschilder Pieter Jansz. Saenredam. Saenredam is op verschillende manieren in het werk van Van Veldhuizen te vinden. In de museuminterieurs, die hij schildert, verwijst hij vaak naar zijn favorieten in de kunst, zoals onder andere Michelangelo, Picasso, Man Ray, Barnett Newman, Gerrit Rietveld en Le Corbusier.

Naast schilderen heeft Van Veldhuizen zich bekwaamd in het modeltekenen en video. Zijn werk bevindt zich in diverse particuliere en museale collecties.
Boek bekijken

hasselman uit Breda

zakelijk

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 3,90 euro verzendkosten )
Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten.
Afhalen is niet mogelijk.

De verkoper zal binnen 7 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.