Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel hasselman.


 

J.A. van Belzen - Psychopathologie en religie. Ideeën, behandeling en verzorging in de gereformeerde psychiatrie, 1880-1940.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: J.A. van Belzen - Psychopathologie en religie. Ideeën, behandeling en verzorging in de gereformeerde psychiatrie, 1880-1940.
Schrijver: J.A. van Belzen
Titel: Psychopathologie en religie. Ideeën, behandeling en verzorging in de gereformeerde psychiatrie, 1880-1940.
ISBN: 9789024252596
Uitgever: Kok Kampen 1989 9024252598 9789024252596
Bijzonderheid: paperback 395pp. in goede staat
Prijs: € 10,70
€ 3,65
Meer info Dit aan de Vrije Universiteit verdedigde proefschrift biedt het verslag van een onderzoek naar de rol van religie in de psycho-pathologie in Nederland tussen 1880 en 1940, toegespitst op de werkzaamheid van de gereformeerde Vereeniging tot christelijke verzorging van geestes- en zenuwzieken. De psycholoog en wijsgeer Van Belzen beschrijft allereerst het streven van deze Vereeniging naar een psychiatrie, die van de gereformeerde religie als grondleggende factor doortrokken is. In het vervolg analyseert hij de uitwerking van dit streven in de theorie en de praktijk van het werk van deze Vereeniging, die verschillende psychiatrische inrichtingen stichtte. Zijn conclusie is, dat de in deze kring telkens beklemtoonde onderscheiding tussen haar opvattingen inzake de plaats van de religie in de psychopathologie en die van andersdenkenden, in theorie en praktijk nauwelijks is uitgewerkt, en in feite ook nauwelijks heeft bestaan. Deze publikatie, die een eerste grondige analyse biedt van de theorievorming en praktische arbeid van de Vereeniging met betrekking tot de religie, vormt een aanvulling op historische en cultuur-psychologische literatuur op dit gebied.
Boek bekijken

hasselman uit Breda

zakelijk

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 3,90 euro verzendkosten )
Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten.
Afhalen is niet mogelijk.

De verkoper zal binnen 7 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.