Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel hasselman.


 

Eikelenboom, Siem / Wijnen, Marie-Anne van - De jacht op Dino S

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Eikelenboom, Siem / Wijnen, Marie-Anne van - De jacht op Dino S
Schrijver: Eikelenboom, Siem / Wijnen, Marie-Anne van
Titel: De jacht op Dino S
ISBN: 9789046806142
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Bijzonderheid: 2009, paperback, 128 pagina's , goede staat
Prijs: € 8,70
€ 3,65
Meer info Siem Eikelenboom
Siem Eikelenboom leidt de onderzoeksredactie van NOVA. In 2002 en 2003 hield hij zich bijna fulltime bezig met het onderzoek naar moslimextremisme. Dit leidde tot tal van primeurs en onthullende reportages. Zijn boek De genetische vingerafdruk - De waarde van DNA als opsporingsmiddel werd genomineerd voor de Eureka-prijs 2002. Op bol.com vind je alle boeken van Siem Eikelenboom, waaronder het nieuwste boek van Siem Eikelenboom.
Alles van Siem Eikelenboom
Toon minder
Samenvatting
In Koud bloed 7 weer fascinerende lectuur. Paul Vugts portretteert, vooruitlopend op zijn strafzaak, de voortvluchtige crimineel Dino Soerel, wiens reputatie mythische proporties heeft aangenomen. Rechtspsycholoog Peter J. van Koppen beschrijft in een essay het fenomeen »valse bekentenissen«. Ook komt de merkwaardigste moordzaak van advocaat Abraham Lincoln aan bod. Voorts komen twee misdaadslachtoffers aan het woord: Meike Wittermans, de vriendin van 'de klusjesman'uit de Deventer moordzaak, en kunstenaar Arjen Hille, die sinds een bezoek van een paranoïde junk blind is. En verder: de Brabantse Berry Dovens over zijn leven na zeventien jaar in een Algerijnse cel wegens hasjsmokkel. Simon Vuyk schrijft over de ware toedracht van de moord op een taxichauffeur in Almere. En in dit nummer tot slot wordt vaste striptekenaar Dirk Jan Barreveld extra in het zonnetje gezet.
Toon minder
Recensie(s)
Ook deze zevende aflevering van het populaire tijdschrift (in boekvorm) bevat weer tal van lezenswaardige journalistieke verhalen over de grote en kleine, bekende en minder bekende misdaad, vooral in Nederland. Naast vaste rubrieken, over onder meer de 'taal van de misdaad', 'misdaad in de populaire muziek' en films, is dit keer onder meer opgenomen een portret van Dino Soerel, de voortvluchtige topcrimineel en crime partner van Holleeder. De bekende rechtspsycholoog Van Koppen gaat in op de vraag waarom mensen, onder druk van politieverhoren, soms daden bekennen waarvoor ze niet verantwoordelijk zijn. De vriendin van de 'klusjesman' - door sommigen verantwoordelijkheid gehouden voor de beruchte Deventer moordzaak - geeft haar visie op de zaak. Ook een gifmoord in de jaren vijftig, een zware mishandeling en de dood van een Almeerse taxichauffeur komen voorbij. Curieus is de bijdrage van de befaamde Amerikaanse president Abraham Lincoln, die in een aan de vergetelheid ontrukte bijdrage verhaalt over een Amerikaanse zaak in de negentiende eeuw. Geillustreerd met fotomateriaal en enkele strips in zwart-wit.

Dr. H.W. Bomert
Boek bekijken

hasselman uit Breda

zakelijk

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 3,90 euro verzendkosten )
Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten.
Afhalen is niet mogelijk.

De verkoper zal binnen 7 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.