Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel hasselman.


 

Algera, J. - Tijl Uilenspiegel op avontuur

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Algera, J. - Tijl Uilenspiegel op avontuur
Schrijver: Algera, J.
Titel: Tijl Uilenspiegel op avontuur
ISBN: 9789022723999
Uitgever: Wolters-Noordhoff B.V.
Bijzonderheid: 2005, Gebonden hardcover in goede staat, 86 pagina's
Prijs: € 7,90
€ 4,00
Meer info Als Tijl Uilenspiegel op avontuur gaat, trekt hij van streek naar streek, en van stad naar stad. Overal beleeft hij gekke avonturen. Hij is niet te lui om te werken. Zijn baas, meester Joppe, maakt hij schatrijk. Als knecht van een bakker bakt hij katten en kikkers. In een ziekenhuis maakt hij alle zieken in één dag beter. Voor een graaf en een gravin schildert hij 4 portretten. Bij een kleermaker laat hij een narren-pak maken. Als het klaar is, trekt hij het aan. Die dag is de mooiste dag van zijn leven.
Recensie(s)
Het lukt Tijl Uilenspiegel met z'n gekke streken in zijn eigen levensonderhoud te voorzien. Zo neemt hij b.v. een graaf en gravin in de maling door een wit doek af te leveren na het schilderen van hun portretten en bakt hij kikkers als knecht van een bakker. Deze serie is speciaal geschreven voor kinderen met leesmoeilijkheden. Vergeleken met andere uitgaven, waaronder de oorspronkelijke uitgave van Charles de Coster resteert niet meer dan een avonturenverhaal. Het taalgebruik is heel direkt met veel dialoog. Sfeer- en plaatsbeschrijvingen ontbreken, evenals bekende figuren zoals Lamme Goedzak. Korte zinnen, duidelijke letter; sommige moeilijke woorden hebben een verbindingsstreepje. Veel leuke zwart-grijs-witte tekeningen. Ondanks het feit dat het accent op de avonturen ligt, een aardig boek, ook voor kinderen zonder leesproblemen.
Boek bekijken

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten ) Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten. Afhalen is niet mogelijk.