Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel hasselman.


 

Stoopendaal, A. - Zorg met afstand betrokken bestuur in grootschalige zorginstellingen

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Stoopendaal, A. - Zorg met afstand         betrokken bestuur in grootschalige zorginstellingen
Schrijver: Stoopendaal, A.
Titel: Zorg met afstand betrokken bestuur in grootschalige zorginstellingen
ISBN: 9789023244561
Uitgever: Gorcum b.v., Koninklijke Van 2008 9789023244561
Bijzonderheid: paperback 225pp. in zeer goede staat
Prijs: € 9,90
€ 4,00
Meer info De auteur van Z'org met afstand' start met een theoretische verkenning, waarin een begrippenkader en een theoretisch perspectief worden gedefinieerd. Deze vormen het fundament voor het vervolg: de beantwoording van een reeks empirische vragen die gericht zijn op de betekenis die er binnen de zorgorganisaties aan de afstand tussen bestuurder en zorgvloeren wordt gegeven. De praktijk krijgt gestalte door een beschrijving van het werk van drie zorgbestuurders. Zij zijn werkzaam binnen een algemeen ziekenhuis, een organisatie voor zorg en ondersteuning van mensen met een verstandelijk handicap en een organisatie voor verpleging en verzorging. Niet alleen hun werk werd geobserveerd, ook de bevindingen en meningen van managers en medewerkers uit de verschillende lagen en locaties werden in kaart gebracht en geanalyseerd.

'Zorg met afstand' is geen 'kookboek voor succes'; met die intentie is het ook niet geschreven. De uitgave levert een wezenlijke bijdrage aan de vergroting van de kennis over het werk van zorgbestuurders en maakt in elk geval duidelijk welke rol ieder van hen op het lijf geschreven zou moeten zijn: die van verbindende buitenstaander.

Annemiek Stoopendaal, van huis uit ergotherapeute, studeerde Culturele antropologie, richting Organisatieantropologie. Sinds 2002 is zij als wetenschappelijk onderzoeker en universitair docent verbonden aan het instituut voor Beleid en Management Gezondheidszorg, sectie Health Care Governance en aan het Centrum voor Management Development in de zorg aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.
Boek bekijken

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten ) Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten. Afhalen is niet mogelijk.