Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel hasselman.


 

Rotthier,Rudi. - De lont aan de wereld / een reis door Pakistan

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Rotthier,Rudi. - De lont aan de wereld / een reis door Pakistan
Schrijver: Rotthier,Rudi.
Titel: De lont aan de wereld / een reis door Pakistan
ISBN: 9789045018935
Uitgever: Atlas
Bijzonderheid: 2011, paperback in goede staat, 206 pagina's
Prijs: € 7,70
€ 3,65
Meer info Het is moeilijk om positief nieuws over Pakistan te vinden. Aanslagen, straatgeweld, een aardbeving, een weergaloze overstroming, alomtegenwoordige corruptie waarin de natie 'mijnheer tien procent' tot president heeft verheven, de eeuwige dreiging van een staatsgreep. Barack Obama noemde een grensdeel van het land 'het gevaarlijkste gebied ter wereld'. Pakistan is een organisatorische en politieke puinhoop waarin nog altijd feodale heren heersen over lijdzame onderdanen, en mensen geneigd zijn eerder in complotten te geloven dan in evidenties.

Rudi Rotthier keerde na twintig jaar naar Pakistan terug. Hij reisde eerst behoedzaam, want op elke straathoek kan een aanslag gebeuren of een kidnapper klaarstaan. Maar al vrij snel werd hij overweldigd door een offensief van agressieve gastvrijheid. Bewoners willen laten zien dat ze niet in de bakermat van het wereldterrorisme leven, dat ze het soefisme, of Bollywood, of cricket, genegen zijn, en niet de taliban. Tegelijk lijken ze vaak geen verweer te hebben tegen extremistische religie, tegen maulana's en moefti's die met een innemende glimlach hun giftige boodschap verspreiden.
De auteur, Vlaams journalist/reiziger, geeft in vijftien verhalen, die deels eerder verschenen in het Vlaamse nieuwsmagazine Knack, een beeld van het huidige Pakistan. Ontmoetingen met mensen, religie en cultuur, gastvrijheid, afstand tot de westerse cultuur. Doordat de auteur zelf geen Urdu of andere inheemse taal beheerst, spelen tussenpersonen (tolk, gids, chauffeur) in het boek een belangrijke rol. Onbegrip, dubbelzinnigheid en afstand zijn daardoor sterk aanwezig. Toch veel aandacht voor het leven van de 'gewone' Pakistaan, en ook goede feitelijke informatie over de geschiedenis, politiek en samenleving. Vereist enige voorkennis, maar is voor de geschoolde en in niet-westerse zaken geinteresseerde lezer een boeiend, maar niet altijd gemakkelijk boek. Goed leesbaar, geschreven in de vorm van persoonlijke ontmoetingen en gesprekken. Niet bedoeld en geschikt als reisgids. Kaartjes, woordenlijst, geschiedenis, statistieken.
Boek bekijken

hasselman uit Breda

zakelijk

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 3,90 euro verzendkosten )
Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten.
Afhalen is niet mogelijk.

De verkoper zal binnen 7 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.