Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel hasselman.


 

Seeleman, C., Suurmond, J., Stronks, K. - Een arts van de wereld / etnische diversiteit in de medische praktijk

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Seeleman, C., Suurmond, J., Stronks, K. - Een arts van de wereld / etnische diversiteit in de medische praktijk
Schrijver: Seeleman, C., Suurmond, J., Stronks, K.
Titel: Een arts van de wereld / etnische diversiteit in de medische praktijk
ISBN: 9789031346592
Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum
Bijzonderheid: 2005 paperback, 178 pagina's in goede staat
Prijs: € 7,90
€ 4,00
Meer info Artsen krijgen in toenemende mate te maken met allochtone patiënten. Zij voelen zich echter niet altijd deskundig om met deze diversiteit aan patiënten om te gaan, en ervaren regelmatig problemen. Zo kan de kans op een bepaalde ziekte per etnische groep verschillen of de beleving van ziekte en gezondheid mede beïnvloed worden door iemands culturele achtergrond. Ook kunnen artsen zich voor dilemma's geplaatst zien die bijvoorbeeld voortkomen uit verschillende ideeën over behandeling.

Een arts van de wereld neemt de lezer aan de hand van diverse casuïstiek mee naar de spreekkamer en laat zien wat het concreet voor een arts betekent om een allochtone patiënt op consult te hebben. Het boek geeft inzicht in de knelpunten, maar laat ook zien wat good practice is en welke voldoening een geslaagde interactie kan geven. Door de beschrijving en analyse van de gebeurtenissen, het geven van achtergrondinformatie en het stellen van vragen biedt het boek handvatten voor de omgang met etnische diversiteit in de medische praktijk.
Boek bekijken

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten ) Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten. Afhalen is niet mogelijk.