Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel hasselman.


 

Anton Quintana idee Jan Keja Translarted from the Dutch Paul Melton - Synopsis Rembrandt's Life and Work Television series in eight parts

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Anton Quintana  idee Jan Keja    Translarted from the Dutch Paul Melton - Synopsis  Rembrandt's Life and Work   Television series in eight parts
Schrijver: Anton Quintana idee Jan Keja Translarted from the Dutch Paul Melton
Titel: Synopsis Rembrandt's Life and Work Television series in eight parts
ISBN:
Uitgever: nooit uitgegeven ? nooit uitgevoerd?
Bijzonderheid: softcover in kunststof ringband met transparante voorkant, geen pp-nummering, 8 parts met 8 afb in kleur + losse brief
Prijs: € 275,90
€ 3,65
Meer info Sinopsis met plan voor het maken van een tv-serie over Rembrandt. Vooral over zijn gewone dagelijks leven (workeday life)
Eventueel gemaakt met internationale cast en financien. De ontvanger van deze sinopsis met brief (briefhoofd is weggeknipt) is niet bekend.
Uniek boekwerk?
Hij was de tweelingbroer van André Kuyten (1937-1978). Hun vader verliet al vroeg het gezin; Quintana is de naam van hun Spaanse moeder, die overleed toen de tweeling tien jaar oud was. Ze kwamen toen in een Amsterdams weeshuis terecht. Vanaf zijn zeventiende begon Quintana door Europa te trekken. In Spanje werd hij als landloper opgepakt en in de gevangenis gezet, waar hij begon met het schrijven.

In de jaren '60 schreef hij voor het jeugdblad "Pep", vaak met illustraties van Hans G. Kresse.

Tussen 1969 en 1971 verschenen van hem vier thrillers met als hoofdpersoon de ex-gangster Rufus: Het kille ontwaken, De verre vriend, De overlevende en De rattenjacht. Het kille ontwaken werd in 1975 als Rufus verfilmd onder regie van Samuel Meyering met in de hoofdrol Rijk de Gooyer.

Anton Quintana schreef naast boeken en verhalen, die vaak een horror- of sciencefictionsfeer ademen, ook scenario's voor jeugdseries op de Nederlandse televisie (Duel in de diepte; De Kris Pusaka) en voor hoorspelen op de Nederlandse radio, zoals De overdracht van de Najade en Moordbrigade Stockholm[1]. Hij heeft ook een aantal vertalingen gemaakt (onder meer van sciencefictionverhalen van Harlan Ellison) en bewerkingen van verhalen van Guy de Maupassant.

Quintana schreef ook verschillende jeugdboeken. De bavianenkoning won in 1983 een Gouden Griffel, en Het boek van Bod Pa won in 1996 een Gouden Uil en de Woutertje Pieterse Prijs.

Quintana overleed in oktober 2017 op 80-jarige leeftijd.
Boek bekijken

hasselman uit Breda

zakelijk

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 3,90 euro verzendkosten )
Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten.
Afhalen is niet mogelijk.

De verkoper zal binnen 7 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.