Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Het Viooltje.


 

Voigt, C. - Van kwaad tot erger

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Voigt, C. - Van kwaad tot erger
Schrijver: Voigt, C.
Titel: Van kwaad tot erger
ISBN: 9789056371272
Uitgever: Lemniscaat, Uitgeverij
Bijzonderheid: 1998, 197pp, in goede staat
Prijs: € 5,00
€ 4,25
Meer info Van Kwaad Tot Erger
'Ze heeft het haar verteld. Van de scheiding. En juf Brinson heeft medelijden met me. Nu ze me begrijpt.' Margola probeerde iets te bedenken om te zeggen. Ze dacht na. Ze kon niets bedenken. 'Stom,' zei ze. 'Precies',stemde Mikey in. 'Juf Brinson was -van alles over hoeveel ouders er tegenwoordig wel niet gaan scheiden, en dat ik me helemaal niet hoef te schamen- ze weet hoe moeilijk het is voor kinderen als ouders gaan scheiden - hoe zij zich voelde toen haar ouders gingen scheiden, ook al was ze veel ouder, al in de bovenbouw van de middelbare school. En dat ging maar door', klaagde Mikey. 'Alsof mij dat wat kan schelen.' 'Misschien is het toch zo gek nog niet', zei Margalo. 'Misschien kun je haar wel zo gek krijgen dat je een paar weken niet naar muziekles hoeft. Je zou een beetje kunnen huilen - kun je huilen? Dat zou je haar kunnen vragen, van die muziekles, als ze je zielig vindt. Je zou kunnen zeggen dat je mij nodig hebt, zodat ik ook weg kan blijven. Zo zouden we elke week een vrij uur kunnen hebben.' Aan het begin van het nieuwe schooljaar vertellen Mikey's ouders haar in verkapte termen dat ze willen gaan scheiden. Dat is allemaal best, maar Mikey vindt dat ze niet het recht hebben haar leven overhoop te gooien. Het is toch niet háár schuld dat haar ouders een dochter hebben die niet in staat is hen bij elkaar te houden! Mikey's beste vriendin Margola, die minstens even lastig is als Mikey, maar er een stuk 'liever' uitziet, helpt haar bij het verzinnen van slimme plannen om de scheiding te voorkomen. Als Mikey nu eens een tijd de voorbeeldige dochter speelt, of als ze nu eens een paar dagen wegloopt......... Het zou niet zo moeilijk moeten zijn, maar ze hadden even niet op de invloed van Gianette gerekend, een nieuw meisje in de klas, dat nog veel erger is dat Mikey en Margola bij elkaar. Ze kan de toekomst voorspellen, zegt ze zelf....... Van kwaad tot erger is het boek dat volgt op Kwaaie meiden. Je kunt de boeken los van elkaar lezen.
Boek bekijken

Het Viooltje uit Almelo

particulier
Let op!!! Het (bestel)bericht van Boekwinkeltje het Viooltje kan in Uw spam box belanden. Graag even checken, indien geen bericht is ontvangen.
Verzendkosten volgens het tarief van post.nl binnen Nederland.
Esoterie-Streekboeken Twentse-Achterhoekse-Kinderboeken-Avi kinderleesboek(en) Lemniscaat, Christofoor enz. Handwerkboeken-Dierenboeken-Bladmuziek-en vele andere onderwerpen!

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.