Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Het Viooltje.


 

Laird, C. - De schaduw van de muur / druk 1990

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Laird, C. - De schaduw van de muur / druk 1990
Schrijver: Laird, C.
Titel: De schaduw van de muur / druk 1990
ISBN: 9789060697559
Uitgever: Lemniscaat, Uitgeverij
Bijzonderheid: Gebonden, met in mooie staat zijnde stofomslag
Prijs: € 5,00
€ 4,25
Meer info 1942. Misha woont sinds een paar maanden met zijn twee zusjes in het weeshuis van dr. Korczak in het getto van Warschau. Hun moeder is ernstig ziek en kan niet meer voor ze zorgen. Misha voelt zich verantwoordelijk voor zijn moeder en zijn twee zusjes. Regelmatig probeert hij Illegaal het getto uit te glippen om waardevolle spullen te ruilen voor eten. Maar dit wordt moeilijker, want de Duitse soldaten treden steeds strenger op tegen smokkelaars. Ook dr. Korczak en mevrouw Stefa moeten hun uiterste best doen om eten te vergaren voor de weeskinderen, want er is gebrek aan alles. Met de dag wordt het dagelijkse leven in het getto grimmiger en nemen de geruchten over een kamp genaamd Treblinka toe.

Dr. Korczak leidde ook in werkelijkheid samen met mevrouw Stefa een weeshuis in het getto van Warschau. Hij is een legendarische figuur die voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog zeer veel gedaan heeft voor joodse en niet-joodse kinderen. Hij was arts, pedagoog, leraar en schrijver van kinderboeken.
Boek bekijken

Het Viooltje uit Almelo

particulier
Let op!!! Het (bestel)bericht van Boekwinkeltje het Viooltje kan in Uw spam box belanden. Graag even checken, indien geen bericht is ontvangen.
Verzendkosten volgens het tarief van post.nl binnen Nederland.
Esoterie-Streekboeken Twentse-Achterhoekse-Kinderboeken-Avi kinderleesboek(en) Lemniscaat, Christofoor enz. Handwerkboeken-Dierenboeken-Bladmuziek-en vele andere onderwerpen!

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.