Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Het Viooltje.


 

Paul Hendrix - Henri Deterding / druk 1996

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Paul Hendrix - Henri Deterding / druk 1996
Schrijver: Paul Hendrix
Titel: Henri Deterding / druk 1996
ISBN: 9789012083065
Uitgever: Sdu Uitgevers
Bijzonderheid: Gebonden, Met schutblad, Naam op schutblad
Prijs: € 6,50
€ 6,95
Meer info Hoe komt zo'n klein land als Nederland aan zo'n grote oliemaatschappij als Shell? Het antwoord is: Henri Deterding. Maar wie was Deterding en hoe heeft hij dit klaargespeeld? In 'Henri Deterding, de Shell en de Rothschilds' wordt antwoord gegeven op deze vragen. Voor dit boek raadpleegde Paul Hendrix binnen en buitenlandse archieven en interviewde hij familie en bekenden van Deterding. Hendrix rekent af met verhalen dat Deterding internationale oliekartels zou hebben opgezet en Hitler zou hebben gefinancierd. Dit boek toont aan dat Deterding juist tegen de politiek van de nazi's gekant was en hun antisemitisme verafschuwde. Deterding stond in nauw contact met tal van vooraanstaande personen uit de politiek en zakenwereld, zoals Churchill, Colijn, Koninging Wilhelmina en natuurlijk baron Edmond de Rothschild, voor 1914 zijn belangrijkste bondgenoot. Dit boek is de biografie van een briljante zakenman, die de markteconomie als een spel zag en vond dat iedereen zich aan de spelregels moes
Boek bekijken

Het Viooltje uit Almelo

particulier
Let op!!! Het (bestel)bericht van Boekwinkeltje het Viooltje kan in Uw spam box belanden. Graag even checken, indien geen bericht is ontvangen.
Verzendkosten volgens het tarief van post.nl binnen Nederland.
Esoterie-Streekboeken Twentse-Achterhoekse-Kinderboeken-Avi kinderleesboek(en) Lemniscaat, Christofoor enz. Handwerkboeken-Dierenboeken-Bladmuziek-en vele andere onderwerpen!

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.