Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Het Viooltje.


 

Rynders - Golem ontsluierd / druk 1991

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Rynders - Golem ontsluierd / druk 1991
Schrijver: Rynders
Titel: Golem ontsluierd / druk 1991
ISBN: 9789020255676
Uitgever: Ankh-Hermes, Uitgeverij
Bijzonderheid: paperback, in goede staat! Rug vouw.
Prijs: € 7,50
€ 4,25
Meer info en golem is een met behulp van magische technieken geschapen wezen. Aan de hand van Tora en Kabbala tracht de auteur de golem in zijn letterlijke en symbolische betekenis te ontsluieren. Hij maakt de lezer zo op een bijzondere wijze deelgenoot van een fascinerende tocht door het jodendom en zijn mystiek.

Theoretische beschouwingen over daadwerkelijke magische scheppingen worden afgewisseld met verhalen. Hierbij sluit Rijnders aan bij de joodse en vooral chassidische traditie om door middel van het verhaal iets te verduidelijken. Uitgebreid gaat de auteur in op de 'Dibboekim', wezens die tot bezetenheid kunnen leiden. Ook de geheime godsnaam en de sefirotische boom worden behandeld. Dit boek is, in het bijzonder wat de golem en de beschouwingen over demonologie betreft, de eerste Nederlandse publikatie over dit facet van de joodse mystiek.
Boek bekijken

Het Viooltje uit Almelo

particulier
Let op!!! Het (bestel)bericht van Boekwinkeltje het Viooltje kan in Uw spam box belanden. Graag even checken, indien geen bericht is ontvangen.
Verzendkosten volgens het tarief van post.nl binnen Nederland.
Esoterie-Streekboeken Twentse-Achterhoekse-Kinderboeken-Avi kinderleesboek(en) Lemniscaat, Christofoor enz. Handwerkboeken-Dierenboeken-Bladmuziek-en vele andere onderwerpen!

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.