Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Hortus Conclusus.


 

R. Maes, Docteur in de vermaerde Stadt Brugghe - De groote Eere ende Lof toegeeygent aen de H. Maget Maria (geseyt O.L. Vrouwe van den Thuyn), met diversche geschiedenissen dan het beeldt van deze H. Maegt ten jaere 1597 devotelijck wierdt aensocht in de Kercke van S. Walburghe

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: R. Maes, Docteur in de vermaerde Stadt Brugghe
Titel: De groote Eere ende Lof toegeeygent aen de H. Maget Maria (geseyt O.L. Vrouwe van den Thuyn), met diversche geschiedenissen dan het beeldt van deze H. Maegt ten jaere 1597 devotelijck wierdt aensocht in de Kercke van S. Walburghe
ISBN:
Uitgever: Tot Brugghe, by Martinus de Sloovere, Boekdrucker op de Kuypersplaetse in St Lucas (1756) - 24 pp. (laatste blad blanco)
Bijzonderheid: 19 eeuwse kartonnen band met titel en auteur in goud op voorplat. Band gevlekt en rug wat beschadigd, boekje zelf in uitstekende staat.
Prijs: € 125,00
Meer info Exemplaar met een bijzondere Guido Gezelle connectie. Ex libris van Ernest Rembry (zowel gedrukt exlibris als in handschrift), met aantekening over de auteur en de herdruk van dit boekje in 1866 door Gezelle.
Het vieren der Mei- of Mariamaand werd in 1866 in de parochiekerk van Ste-Walburga ingevoerd, dank zij de bemoeiingen van den onderpastoor Gezelle. De man beleefde zulk een kinderlijk genoegen aan het invoeren dier godsdienstoefening, dat hij het feit herdenken wilde door het herdrukken van een oud boekje (De Flou, 1901, over Gezelle) - dit boek.
Samen met Guido Gezelle, Adolf Duclos en een paar anderen behoorde Rembry tot de stichters en animatoren van het tijdschrift Rond den Heerd. Hij publiceerde ook in het tijdschrift Biekorf.
Boek bekijken

Hortus Conclusus uit Den Haag

zakelijk

Logo Hortus Conclusus

Hortus Conclusus is een onafhankelijk en professioneel antiquariaat met een breed assortiment aan interessante boeken.
Verdwaald in de hoeveelheid? Wildcards (*) werken goed op boekwinkeltjes - als u dus zoekt op filos* krijgt u alle boeken met filosofie in de omschrijving èn ook die met filosofisch, filosoof etc.
Wij kopen ook graag boeken in: neem daarvoor contact op met ons.
Binnen Nederland zijn verzendkosten 4 euro voor een brievenbuspakket (boek minder dan 3.2 cm. dik). Als het boek groter is zijn de verzendkosten 6.95 als pakketpost of 4.40 naar een DPD punt. Op aanvraag zijn ook andere verzendopties mogelijk.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.