Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Hortus Conclusus.


 

- Merlyn. Tweemaandelijks literair tijdschrift.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding:  - Merlyn. Tweemaandelijks literair tijdschrift.
Schrijver:
Titel: Merlyn. Tweemaandelijks literair tijdschrift.
ISBN:
Uitgever: Athenaeum-Polak & Van Gennep, 1962 -1966.
Bijzonderheid: Moderne halflinnen banden met titel in goud op rug. 4 jaargangen in 4 banden (alles wat verschenen is).
Prijs: € 45,00
Meer info Wikipedia: 'Merlyn was een literair tijdschrift van Kees Fens, H.U. Jessurun d'Oliveira en J.J. Oversteegen. Het blad verscheen voor het eerst in november 1962. Er verschenen vier jaargangen tot en met 1966; het werd uitgegeven door uitgeverij Athenaeum-Polak & Van Gennep. Door Merlyn heeft de techniek van close reading in Nederland ingang gevonden. Het blad reageerde daarmee op de in de jaren vijftig dominante vorm van literaire kritiek, waarin volgens de Merlyn-redacteuren veel aandacht was voor filosofie, psychologie en moraal, terwijl juist de tekst zelf werd veronachtzaamd. Daarmee liet Merlyn de "vorm of vent"-discussie van de jaren dertig in een aantal opzichten herleven. Close reading analyseert en interpreteert literatuur uitsluitend aan de hand van de tekst en de structuur daarvan, en laat buitenliteraire factoren buiten beschouwing. De wijze van literatuurbeschouwing van Merlyn heeft grote invloed gehad op de literaire kritiek en literatuurwetenschap in Nederland. Deze invloed is sinds medio jaren tachtig tanende'
Boek bekijken

Hortus Conclusus uit Den Haag

zakelijk

Logo Hortus Conclusus

Hortus Conclusus is een onafhankelijk en professioneel antiquariaat met een breed assortiment aan interessante boeken.
Verdwaald in de hoeveelheid? Wildcards (*) werken goed op boekwinkeltjes - als u dus zoekt op filos* krijgt u alle boeken met filosofie in de omschrijving èn ook die met filosofisch, filosoof etc.
Wij kopen ook graag boeken in: neem daarvoor contact op met ons.
Binnen Nederland zijn verzendkosten 4 euro voor een brievenbuspakket (boek minder dan 3.2 cm. dik). Als het boek groter is zijn de verzendkosten 6.95 als pakketpost of 4.40 naar een DPD punt. Op aanvraag zijn ook andere verzendopties mogelijk.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.