Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Huis van de Letteren.


 

Kom, Anton de - Anangsieh tories / Verhalen van de spin uit Suriname

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Kom, Anton de - Anangsieh tories / Verhalen van de spin uit Suriname
Schrijver: Kom, Anton de
Titel: Anangsieh tories / Verhalen van de spin uit Suriname
ISBN: 9789045045887
Uitgever: Atlas Contact
Bijzonderheid: 2022, 168pp, hardcover, gebonden, NIEUWSTAAT, stofomslag,
Prijs: € 12,00
Meer info Uitverkoopprijs

Anton de Kom (1898 – 1945) is een van de belangrijkste stemmen in de antikoloniale beweging van de 20e eeuw. ‘Vrijheidsstrijder, verzetsheld, vakbondsman, activist, schrijver en banneling’ staat er op het voetstuk van zijn beeld op het Anton de Komplein in Amsterdam. In de jaren dertig werd De Kom verbannen uit Suriname. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was hij actief in het Nederlandse verzet. Op 24 april 1945 overleed hij in een Duits concentratiekamp. Wij slaven van Suriname werd op 31 januari 1934 gepubliceerd door uitgeverij Contact. Het was het eerste boek waarin de Surinaamse geschiedenis beschreven werd vanuit antikoloniaal gezichtspunt, door een afstammeling van slaafgemaakten die de gevolgen van de koloniale overheersing aan den lijve had ondervonden. Na de Tweede Wereldoorlog was Wij slaven van Suriname lang niet of moeilijk verkrijgbaar. In de jaren zestig werd het herontdekt door studenten van de Surinaamse Studenten Unie. Diverse organisaties en activisten zetten zich sindsdien in voor zijn intellectuele nalatenschap. In juni 2020 werd bekend dat Anton de Kom is opgenomen in de Canon van Nederland.
Alles van Anton de Kom
Samenvatting
Vier prachtige verhalen over de slimme spin Anangsieh van Anton de Kom, schrijver van het beroemde boek ‘Wij Slaven van Suriname’.

In ‘Anangsieh tories’ geeft Anton de Kom zijn eigen draai aan de sprookjesachtige verhalen over de slimme, gewiekste spin. De Kom, schrijver van het beroemde boek ‘Wij slaven van Suriname’, werd in 1933 uit zijn vaderland Suriname verbannen. In Nederland vertelde hij deze Anangsieh tories aan zijn kinderen. De verhalen betoveren de lezer door hun vitaliteit, knisperende frisheid en rijke verbeeldingskracht. In de prachtige, talige beschrijvingen van de Surinaamse cultuur en natuur is De Koms verlangen naar en zijn liefde voor zijn vaderland voelbaar.
Boek bekijken

Huis van de Letteren

zakelijk

Huis van de Letteren uit Rotterdam

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.