Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Jacobvanderhoek.


 

Christina Camphausen - Yoni Portraits The intimate Art of Christina Camphausen

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Christina Camphausen - Yoni Portraits The intimate Art of Christina Camphausen
Schrijver: Christina Camphausen
Titel: Yoni Portraits The intimate Art of Christina Camphausen
ISBN:
Uitgever: CRC
Bijzonderheid: mooie hardcover
Prijs: € 195,00
€ 4,00
Meer info Publicatie van uniek kunstboek met vrouwelijke geslachtsdelen als onderwerp
Het is zeker geen pornografie, noch 'Erotica' in de gebruikelijke zin, en het gaat niet eens echt over seksualiteit – en toch: we hebben het over een boek met de vulva als enige onderwerp.
De Nederlandse kunstenares Christina Camphausen heeft deze maand een boek gepubliceerd dat bijna haar hele oeuvre bevat. Haar werk bestaat uit delicate tekeningen, die de vulva in al haar verscheidenheid en schoonheid onthullen – vaak met zeer realistische beelden, soms met een vleugje symboliek.
De kunstenaar geeft de voorkeur aan de naam Yoni, een term uit de heilige taal van India (Sanskriet), omdat het vrij unieke woord een inherent respect heeft voor dit intieme deel van het lichaam van een vrouw. In de begeleidende teksten van het boek maakt de kunstenaar duidelijk dat er niets aan de Yoni is om je voor te schamen. Het is eerder een lichaamsdeel dat – in veel culturen – totaal verschillende connotaties heeft gehad: kracht, schoonheid, vruchtbaarheid; vreugde.
Het gebonden boek (128 pagina's, 30 x 23 cm) heet Yoni Portraits: The Intimate Art of Christina Camphausen en wordt privé uitgegeven.
De bijna vijftig verfijnde tekeningen, gemaakt met (oplosbare) kleurpotloden, gaan vergezeld van geselecteerde en goed passende citaten uit heilige teksten en andere bronnen – Oosters en Westers. Men vindt er ook verklaringen van alle exotische terminologie, bio- en bibliografische informatie – evenals een fascinerend en modern sprookje over de verschillen tussen de ene vulva en de andere. Het verhaal past heel goed bij het doel van het boek, aangezien het woord 'portretten' bewust is gekozen om aan te geven dat een Yoni net zo anders is dan anderen, zo individueel, als gezichten.

Je vindt het boek hier.
Boek bekijken

Jacobvanderhoek uit Amsterdam

particulier

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.